maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחטיף משמש וקשיו

חטיף המשמש והקשיו הוא בעל טעם טרופי מרענן, טעים מאוד ובריא במיוחד. המשמש עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכולת קלוריות נמוכה; הקשיו הוא אחד האגוזים בעל אחוז השומן הנמוך ביותר. כ-82% מהשומן שבו אינו רווי ועוזר למניעת מחלות לב, והוא מומלץ במיוחד לחולי סוכרת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לחטיף משמש וקשיו
רכיבים לחטיף משמש וקשיו:
אגוזי קשיו - ½ כוס
קוקוס גרוס - ¾ כוס (לא ממותק)
שיבולת שועל - ⅓ כוס
סירופ אגבה - 2 כפות (ניתן להשתמש גם בסירופ תירס)
זרעי המפ - 2 כפות (זרעי קנבוס – אל דאגה, מדובר בבן דודו של הקנאביס הידוע לשמצה, והוא אינו מכיל את החומרים הפעילים הנמצאים בקנאביס)
מלח ים - ¼ כפית
אופן הכנת החטיף משמש וקשיו:
  1. עטפו תבנית אפייה בניילון נצמד והניחו בצד.
  2. ערבבו בפולסים קצרים את הקשיו במעבד מזון עד שיתפורר, והניחו את הפירורים בקערה.
  3. ערבבו בפולסים קצרים את המשמשים המיובשים במעבד המזון, הוסיפו לתערובת המשמש את שאר המרכיבים (חוץ מהקשיו) וערבבו את הכל עד שיהפכו לעיסה אחת.
  4. הוסיפו את הקשיו המפורר לתערובת וערבבו עד לקבלת עיסה אחת.
  5. העבירו את התערובת לתוך תבנית ולחצו אותה עם מרית לכדי שכבה שטוחה וישרה. הניחו את תבנית האפייה במקפיא לשעה.
  6. לאחר כשעה, הוציאו את חטיף האנרגיה מהתבנית וחתכו אותו לחתיכות מלבניות.
  7. שמרו את חטיפי הבריאות במיכל סגור שישמור על טריותם עד כחודש במקרר.
מקור: אלונה ברנשטיין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: