maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשקשוקה ירוקה - פלורנטין

לרוב מכינים שקשוקה עם עגבניות וביצים, אך המתכון שלפניכם עשוי מעלי תרד טריים, מה שהופך את המתכון לבריא יותר ועשיר במינרלים. למנה זו צורות הכנה שונות, עם או בלי שמנת מתוקה וכן גבינת מוצרלה במקום פרמז'ן, אך הגרסה הבאה טעימה במיוחד ותותיר אתכם שבעים ומרוצים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה ירוקה - פלורנטין מקור תמונה: foodwanderings
רכיבים לשקשוקה:
שמן זית - 3-4 כפות
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3-4 (כתושים)
בצל ירוק - 1-2 (פרוס)
עלי סלק - 1 צרור (צעירים, קצוצים גס)
עלי תרד - 1 חבילה (קצוצים גס)
יין לבן - 2 כפות
שמנת מתוקה - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קמצוץ
ביצים - 4-6
גבינת פרמז'ן - 4 כפות (מגורדת)
אופן הכנת השקשוקה:
  1. חממו שמן זית על מחבת גדולה וטגנו בצל, שום ובצל ירוק ועלי סלק יחדיו על אש בינונית עד שהבצל מזהיב.
  2. הוסיפו למחבת את התרד ואת עלי הסלק ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהעלים מגירים נוזלים ומאבדים כמחצית מהנפח הראשוני שלהם.
  3. הוסיפו לתערובת שמנת מתוקה, יין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה כ-20 דקות.
  4. צרו גומות בתערובת שבמחבת, שברו ביצים והניחו ביצה בכל גומה. כסו ובשלו עד שהחלבון עשוי טוב והחלמון רך.
  5. לפני ההגשה, פזרו גבינת פרמז'ן מעל והשחימו מעט בגריל או הגישו ללא השחמה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר