maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפשטידת גבינות לארוחת בוקר

מה אנחנו אוהבים לאכול בארוחת בוקר? בדרך כלל נשמח לקבל ביצים, ירקות, גבינות ולחם, אבל אף פעם לא חשבנו לאחד את כולם יחדיו ל"עוגה" שמכילה את הכל. המתכון הבא יראה לכם איך ניתן להכין סוג של פשטידה מהירה שהיא ארוחת בוקר מלאה וטעימה מאוד.
זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לפשטידת גבינות:
שמן זית - 3 כפות (מחולקות לשימון התבנית ולבישול)
לחם - 4 כוסות (חתוך לקוביות)
בצל - 1 (פרוסות דקות)
שיני שום - 2 (כתושות)
עלי תרד - 6 כוסות (לא דחוסים ושטופים)
גרידת לימון - מ-½ לימון
פלפל צ'ילי - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חלב - ½1 כוסות
חרדל - ½1 כפיות
גבינת פרמזן - ¼ כוס (+ 2 כפות לפיזור מעל, מגורדת)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
אופן הכנת הפשטידת גבינות:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. שמנו תבנית אפייה בכף שמן זית והוסיפו אליה את קוביות הלחם. שימו את התבנית בצד.
  3. הניחו מחבת על הכיריים, הוסיפו 2 כפות שמן זית, בצל, ושום וטגנו במשך כדקה-שתיים.
  4. הוסיפו את התרד השטוף, ערבבו וטגנו במשך דקות ספורות והכניסו את גרידת הלימון, גרגרי הצ'ילי, המלח והפלפל, והמשיכו לערבב.
  5. הכניסו לקערה את הביצים והחלבונים, הוסיפו את החלב והחרדל וערבבו היטב במטרפה.
  6. תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם, הכניסו לקערה את גבינת הפרמזן, ערבבו שוב והכניסו את תכולת המחבת עם התרד אל תוך הקערה.
  7. הוסיפו לתערובת הביצים והירקות את העירית, ערבבו ושפכו לתוך התבנית עם קוביות הלחם ופזרו את 2 הכפות הנוספות של גבינת הפרמזן מעל.
  8. אפו בחום של 180 מעלות במשך 35-45 דקות, והגישו היישר לשולחן ארוחת הבוקר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: