header

מתכון בריא לגזר לבן בסגנון פסטה מוקרמת

המתכון הבא הוא דרך נפלאה להוסיף את הגזר הלבן לתפריט המשפחתי שלכם ולבשל אותו בצורה שמזכירה מאוד מאכלי פסטה אהובים. הגזר הלבן עשיר בוויטמין C, אשלגן, מגנזיום, סידן, חלבון וסיבים תזונתיים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון בריא לגזר לבן בסגנון פסטה מוקרמת
רכיבים ל"פסטת" גזר לבן:
גזר לבן - כ-700 גר' (קלוף וחתוך לרצועות)
שמן זית - 1 כף
מים - כ-⅓ כוס (80 מ"ל)
טימין - חופן (עלים טריים)
מלח - 1 כפית (גס)
פלפל שחור - ½ כפית
יוגורט - כ-¼ כוס (מחלב עזים או תחליף דומה)
גבינת פיקורינו - 25 גר' (מגורדת או גבינה קשה דומה)
אופן הכנת ה"פסטת" גזר לבן:
  1. חממו תנור מראש ל-200° מעלות ובזמן הזה קלפו וחיתכו את הגזר הלבן לרצועות. יש המעדיפים שלא לאכול את ליבת הגזר אבל ניתן להוציא אותה ולהשתמש רק במעטפת. preperation
  2. הניחו את הגזר הלבן בתבנית אפייה גדולה שתוכל להכיל את כל הרצועות בשכבה אחת. פזרו מעל הרצועות את הטימין, המלח, הפלפל השחור, והוסיפו את המים ואת שמן הזית.
  3. ערבבו קלות את תוכן התבנית ופזרו אותו מחדש באופן אחיד.
  4. כסו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך חצי שעה, עד שהגזר הלבן מתרכך.
  5. כשהגזר מוכן הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את היוגורט ובדקו האם יש צורך בתיבול נוסף.
  6. לפני ההגשה יש לערבב את תוכן התבנית, לפזר את הגבינה הקשה מעל ולהגיש עם כמה עלי טימין לקישוט.
מקור: שלומית כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.