print header

איך עובד תהליך רישום קבלנים ומה חשוב לדעת?

בכדי להגיע למעמד של קבלן רשום ולהיות מסווג באופן אשר יאפשר לכם לקבל ולבצע עבודות מורכבות, יש מסלול שצריך לעבור. לכן, אם אתם קבלנים אשר מבקשים לדעת מה כולל תהליך הרישום  - הגעתם למקום הנכון. בכתבה הבאה נבצע סקירה קצרה שתעזור לכם עם המשימה.

מהו קבלן רשום?

קבלן רשום הינו קבלן אשר הוכר על ידי משרד הבינוי והשיכון, אשר רשום בפנקס הקבלנים ככזה שיש לו את היכולות המקצועיות והאישורים המתאימים לעסוק בתחם מומחיותו. לאחר שעומדים בדרישות הסף הייחודיות לכל ענף וענף, ומסיימים את תהליך הרישום, סוג המומחיות שלכם יתפרסם באתר הרשמי של המשרד לבינוי ולשיכון. באופן זה תגבירו את החשיפה של העסק שלכם, תוכלו לקבל קרדיטציה על רמת המומחיות שלכם ולגשת לשורה של מכרזים אשר דורשים הכרה מסוג זה.

רישום קבלנים: קסדת בטיחות על שולחן משרדי

באילו ענפים יש צורך להיות קבלנים רשומים?

כדאי לדעת שלא בכל מקצוע ניתן להיות רשום כקבלן, אך יש שורה של מקצועות שבמסגרתם ניתן להיכנס לפנקס הקבלנים. בדרך כלל מדובר במקצועות אשר יש להם קשר לבניין והנדסה, ובישראל מספרם עומד על כשלושים ענפים. ניתן להיות קבלנים מורשים בתחומים כמו שיפוצים, עבודות עפר, איטום של מבנים, אינסטלציה ועוד. חשוב גם לדעת שלא כל מי שטוען שהוא קבלן הוא אכן כך, ולכן טענה שכזו עלולה להיות עילה לתביעה על בסיס חוק רישום הקבלנים משנת 1969.

כיצד עובד תהליך הרישום?

רישום קבלנים במדינת ישראל מתבצע דרך משרד הבינוי והשיכון, ויש לדעת שעבור מי שמבקשים להיות קבלני שיפוצים יש צורך גם במעבר של מבחן. המבחן נערך על ידי רשם הקבלנים וידוע כמבחן 131 בטפסים הרשמיים. מבחן זה בודק כי למי שמגיש את הבקשה יש את הידע המקצועי הנדרש בכדי לשמש כקבלן במדינת ישראל והינו תנאי לרישום בפנקס הקבלנים. כדאי לדעת שאת הסילבוס למבחן ,כמו גם את הטפסים לקבלנים אשר אינם עוסקים בענף השיפוצים, ניתן להוריד באינטרנט באתר של המשרד לבינוי ושיכון.

מדוע קבלנים רשומים יכולים לקחת עבודות גדולות יותר?

לא לחינם כאשר אנו עוברים ליד אתרי בנייה אשר נמצאים ברשויות מקומיות אנו רואים שם של קבלן ולידו את מספרו הסידורי, כפי שמופיע באתר הממשלתי. למעשה, קבלנים רשומים יכולים כאמור לגשת לשורה של מכרזים על בסיס התמחותם בתחום עיסוקים. התמחות זו, באה לידי ביטוי בהרשאה חוקית לבצע עבודות מסובכות יותר ולכן גם יקרות יותר. מסיבה זו, השאיפה של כל קבלן היא להיות קבלן רשום אשר יכול לעבוד מול רשויות אזרחיות, צבאיות וממשלתיות כאחד.

מה חשוב לדעת וממה כדאי להיזהר?

חשוב לדעת שישנה חובת גילוי נאות עבור כל אדם או בעל חברה אשר מבקשים להירשם בפנקס הקבלנים ולשמש כבעלי תפקיד מוסמכים בתחומם. גילוי זה מבקש להבהיר את יושרם ומקצועיותם של העוסקים בתחום בכדי ליצור סטנדרטים אחידים בין כל בעלי המקצוע וגם בכדי שאזרח פרטי אשר מבקש להתקשר עם קבלן רשום יוכל לבדוק זאת. כך שהרישום בעצם גלוי לכולם. כדאי לדעת שיש אגרה אשר יש לשלם למדינה בכדי לבצע את הרישום בפנקס הקבלנים. לכן, רק מי שזהו מקצועו העיקרי ישאף לזכות בתואר "קבלן רשום".
 
לסיכום, הרגולטור המקומי הסדיר בסוף שנות השישים של המאה הקודמת את מעמדו וחובותיו של הקבלן במדינת ישראל. קבלן אשר זוכה להיות קבלן רשום חייב בידיעה של מגוון חוקים ותקנות המעניקות למי ששוכר את שירותיו שקט נפשי וידיעה שהוא בחר בבעל מקצוע מוסמך.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.