print header

כל מה שאתם צריכים לדעת על מיסים ומכסים בהזמנת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט

בשנים האחרונות מתחוללת מהפכה רחבה למדי בדרך שבה רבים מהאנשים בעולם עורכים את הקניות שלהם, וגם בישראל הנתונים מדברים בעד עצמם: ישראלים רבים עברו להזמין מגוון מוצרי צריכה רבים - מביגוד והנעלה ועד מוצרי אלקטרוניקה קטנים כגדולים – דרך רשת האינטרנט, ובעיקר מאתרים וממשווקים שבסיסם בחו"ל ואשר משלחים את סחורותיהם אל הארץ. בין אם אתם מאלו המזמינים מחו"ל לאורך כל השנה ובין אם אתם עושים זאת רק כאשר האתרים הגדולים יוצאים במבצעים מיוחדים, כמו למשל בימי המכירות של חודש נובמבר - לפני שאתם לוחצים על "אישור הזמנה" באתר האינטרנט - כדאי שתכירו את שיעורי המיסים והמכסים המקומיים שתצטרכו לשלם כשהחבילה תגיע ארצה; המידע הזה יכול לחסוך לכם באמת כסף רב.

מיסים ומכסים בהזמנות מוצרים מקוונות: יד יוצאת ממסך מחשב ומעבירה שקית אל יד ממסך מחשב שני שאוחזת בכרטיס אשראי

המדריך למיסים ומכסים בהזמנת מוצרים מחו"ל לישראל

בכל הנוגע להזמנת סחורות, מוצרי צריכה ואלקטרוניקה, פריטים וטובין שונים מחוץ לארץ דרך האינטרנט, כדאי לדעת שהמיסוי עליהם נעשה בהתאם לשוויים הכספי – כלומר ככל שתזמינו בסכומים גבוהים יותר, כך גם תצטרכו לשלם יותר מיסי קניה ומכס. כמו כן, השיטה על פיה נקבע גובה המיסוי מבוססת על מדרגות של טווחי המחירים בהם הזמנתם; נפרט כעת מה המדרגות הללו, ומה החוק אומר לגבי כל אחת מהן:

  • הזמנת משלוח שערכו עד 75 דולר

אם הזמנתם משלוח שערכו הכולל הוא עד 75 דולר, לא תצטרכו לשלם מיסים כלל מאחר ונקבע שעד סכום זה המדינה מעניקה פטור מתשלום, ולכן תוכלו לאספו ללא תמורה (פרט למוצרי אלכוהול, יינות ומשקאות חריפים, וכן סיגריות ומוצרי טבק - עליהם תצטרכו לשלם מס בשיעור 17% מערכם). שימו לב גם שהפטור מוענק על ערך המוצר, ללא קשר לסכום דמי המשלוח או הביטוח ששילמתם; אם למשל הזמנתם חבילה שבה מוצר בשווי 70 דולר, ועלות דמי המשלוח של האתר הינה 10 דולר – אז למרות שבפועל תשלמו לאתר ממנו הזמנתם 80 דולרים, במכס ובמיסים לא תצרכו לשלם דבר, כי ערכו של הפריט עצמו לא עלה על הסכום המותר.

בנוסף, כדאי גם שתדעו שזה לא משנה אם אתם מזמינים פריט אחד או כמה פריטים מאותו האתר – אם גובה המשלוח הכולל שלכם לא עלה על רף 75 הדולרים, לא תצטרכו לשלם דבר. המשמעות היא שאם ברצונכם לרכוש מוצרים רבים, כדאי לכם לשקול לפצל את הזמנותיכם בין האתרים השונים; הרי אם תזמינו מאתר אחד חבילה בשווי 140 דולר, ודאי תצטרכו לשלם עליה מס – אך אם תזמינו את אותם המוצרים משני אתרים שונים, בשתי חבילות ששווי כל כל אחת מהן בנפרד יעמוד על 70 דולר, תהיו פטורים מתשלומי המס, וכך תרוויחו.


מיסים ומכסים בהזמנות מוצרים מקוונות:עגלת קניות קטנה על מחשב נייד
  • הזמנת משלוח שערכו 75 עד 500 דולר

ככלל, בהזמנת משלוח ששוויו מעל ל-75 דולרים ועד רף של 500 דולרים, אתם עדיין פטורים על פי חוק מתשלום מכס, אך כן תהיו מחויבים לשלם מע"מ ומס קנייה בסך 17% מהסכום הכללי ששילמתם לאתר – הכולל את שווי המוצר ואת דמי המשלוח והביטוח, אם ישנם. עם זאת, שימו לב שעל פי טבלת המיסים המרוכזים של רשות המיסים, המעודכנת לחודש אוקטובר 2018, ישנם כאן כמה יוצאים מהכלל: בתחום הציוד ההיקפי לרכב, מוצרים כגון מראות לרכב, גגונים ומנשאי ציוד, גלאי רדאר, מגבים, מדחסים ומגנים, ששווים יעמוד על בין 75 ל-500 דולרים – שיעור המס שתשלמו בגינם יעמוד על 31.04%. 

שימו לב גם כי החישוב בנוגע לעמידה ברף חל אך ורק על שווי המוצר או המוצרים שהזמנתם. למה בדיוק הכוונה? ניתן דוגמה: אם עשיתם הזמנה של מספר בגדים, נעליים ומוצרי אלקטורניקה קטנים שסך הכל שווים 480 דולר, ודמי המשלוח והביטוח של האתר עמדו על 30 דולר – אז אמנם שילמתם לאתר כ-520 דולרים ולכאורה חציתם את הרף, אך בפועל מבחינת המיסים כל מה שתצטרכו לשלם הם עדיין אותם 17% מתוך הסכום הכולל ולא יותר מכך.

מיסים ומכסים בהזמנות מוצרים מקוונות: מטבע של 2 אירו מועמד בין חריצי המקלדת
  • הזמנת משלוח שערכו בין 500 ל-1,000 דולר

בתחום הסכומים הללו כבר תצטרכו לשלם את כלל המיסים המוטלים על הזמנה פרטית של מוצרים מחו"ל - כלומר גם מע"מ, גם מס קנייה וגם מכס. על פי טבלת המיסים המרוכזים באתר רשות המיסים, המעודכנת לחודש אוקטובר 2018, על מרבית מוצרי האלקטרוניקה שיעור המיסים עדיין יעמוד על 17%, פרט למזגנים – בהם שיעור המס הוא 31.04%, ותושבות ומעמדים לסלולרי ששיעור מיסם הוא 26.36%. גם על הזמנת מקררים מחו"ל תשלמו שיעור מס של 17%, אך בנוסף עוד כ-643.50 ₪ לכל מקרר שתזמינו.

בנוגע לפריטים שאינם מוגדרים כמוצרי אלקטרוניקה – אם תזמינו מוצרי בריאות כדוגמת צמחי מרפא, ויטמינים, תוספי מזון וכדומה, בסכום הנע בין 500 ל-1,000 דולר, תשלמו עליהם מס בשיעור 17% מערכם, ועוד 2.92 ₪ לכל קילו מהם. אם תזמינו שטיחים תשלמו מס בשיעור 42% מהם ועוד 12.47 ₪ לכל מטר רבוע של שטיח. גם על פריטים לרכב כגון חגורות בטיחות, מדבקות ושלטים ומשענות עיסוי, שתזמינו בתחום המחירים של 500 עד 1,000 דולר, תשלמו מס בסכום מוגדל של 31.04%.

מיסים ומכסים בהזמנות מוצרים מקוונות: חבילות על משוא לקראת העמסה על משאית
  • הזמנת משלוח שערכו מ-1,000 דולר ומעלה

כמובן שגם ברף העליון של סכומי ההזמנות – כלומר מעל ל-1,000 דולר, תשלמו את כלל רכיבי המיסים הקיימים: מע"מ, מס קנייה ומכס, בדומה ליבואן פרטי העוסק בהבאת סחורה ארצה. כדאי לדעת שעל פי אתר רשות המיסים, ישנם בקטגוריה זו מוצרי אלקטרוניקה שעדיין ערך המיסים עליהם הוא 17%, כגון טלוויזיות, רמקולים, קונסלות משחקים, מדפסות וסורקים, טלפונים סלולאריים, מצלמות ועוד ועוד, אך ישנים גם כאלו ששיעור המס בהם עולה ל-31.04% כגון מקפיאים, ציוד היקפי לצילום, מערכות כריזה, מגני מסך לטלפון סלולרי ועוד.

במוצרים שאינם אלקטרוניקה, שיעור המס בקניה מעל 1,000 דולר נע בין 17% ל-46%, בתלות במוצרים שרכשתם – ועל כן לכל קנייה בסכומים שכאלו כדאי ומומלץ לכם לבדוק את טבלת המיסים המרוכזים  באתר רשות המיסים. בנוסף, באתר הקניות הפופולארי eBay ניתן למצוא מחשבון מיסי ייבוא בעברית, שיעזור לכם להבין את סכומי המס והמכס שתשלמו על פריטים שתזמינו ממנו. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.