maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 דרכים להשתמש בנוזל מקופסת השימורים שלכם

רוב האנשים שמשתמשים בקופסת שימורים שוכחים מהנוזל שיש בה. הם מאמינים שאין מה לעשות איתו ובלי לחשוב פעמיים שופכים את הכל לכיור. למעשה, את הנוזלים האלו אפשר לנצל עד הטיפה האחרונה כמרכיב בסיסי כמעט בכל מאכל שתוכלו להעלות על הדעת, כמו למשל ברוטב חמצמץ, תבשיל או קינוח מתוק. אספנו עבורכם 10 רעיונות שבעזרתם תדעו כיצד להפיק את המיטב מהנוזל בתוך קופסאות השימורים שלכם.

 
שימושים לנוזלי שימורים
 
1. שימורי שעועית לבנה - נשיקות מרנג
 
את המרנג האולטימטיבי מכינים בדרך כלל מ-2 מרכיבים: ביצים וסוכר. אם תרצו לנסות מתכון חדש או שלפתע גיליתם שנגמרו לכם הביצים, תוכלו להשתמש בנוזל משימורי השעועית. הנוזל שנשאר בכל פחית שימורים של שעועית לבנה (או חומוס), התפרסם כמרכיב זול ונגיש שיכול להחליף את הביצה בכל מתכון אפייה, החל מפשטידות ולחמים ועד לעוגיות ועוגות. עבור המרנג רבים ממליצים להשתמש בנוזל מקופסת שעועית לבנה מאחר והטעם שמתקבל מתון יותר וגם מתערבב טוב יותר עם תחליפי סוכר (כמו סטיביה), בשונה מהנוזל של שימורי החומוס.
 
מצרכים: 
  • נוזל מפחית שימורים אחת (570 גרם) של שעועית לבנה
  • כ-½ כוס סוכר (בהתאם למרקם הרצוי)
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
  • מעבד מזון או מקציף ידני
הוראות הכנה:
1. הקציפו את הנוזל במשך כ-3 דקות עם מקציף ידני או מערבל במהירות גבוהה, עד שהתערובת נעשית לבנה ומבריקה. 
2. הוסיפו את הסוכר לתוך התערובת תוך כדי ערבוב איטי עד שמתקבל מרקם אוורירי (ברגע שהגעתם למרקם הרצוי, הפסיקו להוסיף סוכר). 
3. ניתן להוסיף לתערובת כפית של תמצית וניל בשביל הטעם. 
4. להכנת נשיקות המרנג חממו מראש תנור אפיה ל-180° והכינו תבנית עם נייר אפייה.
5. צרו בעזרת כף כדורים קטנים מהתערובת שהכנתם, הניחו אותם במרחק של 4 ס"מ זה מזה על גבי התבנית והכניסו לתנור למשך חצי שעה.
6. בדקו אם המרנג הגיע להשחמה קלה. אם יש צורך השאירו אותו בתנור והמשיכו לבדוק במרווחי זמן של 10 דקות עד שיתקבל הצבע הרצוי.
7. כבו את התנור והשאירו את התבנית להתקרר בתוך התנור למשך הלילה. 
 
שימושים לנוזלי שימורים
 
2. שימורי עגבניות - בסיס להכנת רטבים
 
בין אם אתם משתמשים בעגבניות מקופסאות שימורים או בעגבניות מרוסקות, אתם עלולים למצוא את עצמכם עם שאריות של מיץ שבדרך כלל מתנקזות לכיור או מלכלכות ומתפזרות על השיש. לפני שאתם ממהרים לזרוק את הנוזל, תזכרו שהמיץ הנפלא הזה יכול לשפר פלאים את טעמן של אינספור מנות. לדוגמה: אפשר לתבל בעזרתו אורז וקוסקוס, להוסיף אותו לרוטב פסטה, להשתמש בו כבסיס לגספצ'ו או כרוטב לסלט ירקות בריא ומזין. כל מה שצריך כדי לשדרג את המנה שלכם ברגע זה להחליף את חלק מכמות המים שכתובה במתכון באותה כמות של נוזל מהעגבניות.
 
3. קופסת טונה - תוספת לארוחה של חיות המחמד
 
הנוזל שבקופסת השימורים של הטונה מתחלק לשני סוגים: מים ושמן. בעזרת השמן אפשר לשפר את טעמם של מספר מאכלים כמו פסטה, קנלוני טונה או רול אסיאתי, ובעזרת המים אפשר לשדרג את האוכל של חיות המחמד שלכם. שימו לב כי בקופסאות של טונה בשמן משתמשים בדרך כלל בשמן סויה והוא עלול להזיק לחיות הבית שלכם, לכן השתמשו בנוזל מקופסאות שימורים של טונה במים בלבד. מזגו אותו על האוכל שלהם ותראו אותם מתענגים על כל ביס.
 
 
4. שימורי תירס - מרק תירס
 
לא רק נוזל של גרגירי חומוס או שעועית יכול להפיק מאכלים נפלאים. את נוזל התירס רצוי שתשמרו לימי החורף הקרים, במיוחד אם אתם אוהבים מרקים חמים וקלים להכנה.
 
מצרכים:
  • פחית שימורים (550 גרם) של תירס (יחד עם הנוזל)
  • 1 כף קורנפלור או קמח
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק
  • מלח ופלפל לתיבול
  • 1 ביצה, כפית סויה וכפית סוכר (לא חובה)
הוראות הכנה:
1. סננו את גרעיני התירס מקופסת השימורים ותטחנו מעט במערבל. 
2. שפכו את התירס הטחון ואת הנוזל שבפחית לתוך סיר, הוסיפו את התבלינים יחד עם 2 כוסות מים והמתינו לרתיחה.
3. בינתיים, ערבבו בקערה את הקורנפלור או הקמח עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק. 
4. לאחר הרתיחה, הוסיפו את התערובת והמשיכו לבשל למשך כ-10 דקות נוספות עד שהיא נהיית סמיכה.
 
לשדרוג למרק תירס סיני: ניתן להוסיף למרק כפית סויה וכפית סוכר. לאחר שהמרק מוכן ערבבו בקערה ביצה וטפטפו אותה לתוך המרק בעודו חם, עד שהנטיפים ילבינו.
 
שימושים לנוזלי שימורים
 
שימורי חומוס
 
במקום לשפוך את הנוזל שנותר בקופסת השימורים ישירות לכיור או לפח, בעזרת מצרכים בסיסיים שיש בכל מטבח אפשר להכין עם הנוזל משימורי החומוס את הרטבים והקינוחים שכולנו אוהבים:
 
5. מיונז ביתי
בעזרת הנוזל מפחית השימורים של החומוס אפשר לשדרג את התזונה שלכם ולהכין מיונז מתוצרת בית. לא רק שהמתכון הזה עוזר קצר וקל, גם הטעם המוכר והמצוין של המיונז נשמר.
 
מצרכים: (ל-2 כוסות)
  • 1 כף חומץ 
  • ½ כפית חרדל טחון
  • ½ כפית מלח 
  • 3 כפות נוזל מקופסת שימורים של חומוס (בטמפרטורת חדר)
  • ½1 כוסות שמן בעל טעם ניטרלי (שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים)
הוראות הכנה:
1. ערבבו בעזרת בלנדר ידני (למשך 2 שניות) חומץ, חרדל, מלח ו-3 כפות של נוזל מקופסת השימורים.
2. אחרי שסיימתם לערבב, שפכו בהדרגה רבע כוס שמן והמשיכו בערבוב.
3. הקפידו להזיז את הבלנדר בתוך הקערה בתנועות סיבוב המקיפות את כל הקערה, עד לקבלת תערובת אוורירית. 
4. העבירו לצנצנת והכניסו לקירור. 
 
טיפ: לקראת סוף הערבוב, הוסיפו מעט סירופ מייפל במקום חומץ (או בנוסף) על מנת לקבל מתיקות מעודנת.
 
שימושים לנוזלי שימורים
 
6. מוס שוקולד 
בשביל להכין את הקינוח הזה, כל מה שצריך זה מעט מלח, סוכר, שוקולד ונוזל מקופסת שימורים אחת של חומוס. המתכון הזה מתאים במיוחד עבור מי שחפץ במוס שוקולד קליל, אוורירי וטעים ללא סויה, אגוזים, ג'לטין או ביצים.
 
מצרכים:
  • כ-125 מ"ל של נוזל מקופסת שימורים של חומוס
  • 100 גרם שוקולד מריר (מעל 60% קקאו)
  • 1-2 כפיות של סטיביה או אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • מערבל ידני
הוראות הכנה:
1. בעזרת בן מארי (סיר בתוך סיר מים חמים) המיסו את השוקולד המריר ולאחר מכן תנו לו להתקרר מעט בצד. 
2. הקציפו את הנוזל מקופסת השימורים בעזרת מערבל ידני עד לקבלת מרקם אוורירי.
3. הוסיפו את שאר המרכיבים מלבד השוקולד והקציפו שוב במשך כ-15 שניות (תלוי במהירות המערבל) עד לקבלת מרקם אחיד. 
4. בעזרת מרית, הכניסו באיטיות את השוקולד המומס בתנועות קיפול לתוך התערובת.
5. תנו לתערובת להתייצב במשך מספר דקות, העבירו את המוס לכלי ואחסנו במקרר או השתמשו בו כציפוי לעוגה שהכנתם.
 
טיפ: על מנת למנוע גושים בעת הוספת השוקולד לתערובת, הוסיפו כפית של תמצית וניל לתוך השוקולד ורק לאחר מכן הוסיפו את התערובת לתוך השוקולד.
 
קופסת אננס
 
את המיץ שנותר מקופסת השימורים של האננס אנחנו לא תמיד זורקים, אלא פשוט שותים במכה, אך אפשר להשתמש במתיקות הזו גם בדרכים אחרות. המיץ הוא לא רק תוספת מרעננת למשקאות, סירופ, מרינדה או מים, אלא הוא גם תחליף מצוין לנוזלים שמופיעים במתכונים למאפינס, גלידה וסלט פירות.
 
7. סירופ אננס
את הסירופ הזה אנחנו ממליצים להזליף מעל כל קינוח מתוק, גם כי הוא מכיל חתיכות אננס קטנות שנשארו בקופסה וגם כי הוא פשוט ונפלא!
 
הוראות הכנה: 
1. לפני ההכנה רצוי להכניס את הנוזל למשך מספר שעות למקרר. כך יהיה קל יותר לערבב אותו עם הקורנפלור בהמשך.
2. לכל כוס של נוזל (קר) מפחית השימורים יש להוסיף כ-4 כפות קורנפלור (56 גרם).
3. לערבב ולהרתיח בסיר על להבה בינונית-גבוהה עד להסמכה. 
4. את הסירופ המוכן יש לקרר במשך מספר שעות ולהזליף מעל גלידות, עוגות, פודינג או פנקייקים.
 
שימושים לנוזלי שימורים
 
8. רוטב טריאקי
את רוטב הטריאקי הקליל הזה אפשר להתאים לכל מתכון של אטריות מוקפצות או אורז.
 
מצרכים:
  • 2 כוסות של נוזל מפחית שימורים של אננס
  • ½ כוס רוטב סויה
  • 2 כפיות של ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 שן שום
  • ¼ כוס סוכר חום
הוראות הכנה: 
 
1. ערבבו את כל המצרכים בקערה עד לקבלת מרקם סמיך.
2. במקרה שהרוטב עדיין נוזלי, הוסיפו בזהירות עוד קצת סויה וסוכר.
3. לסיום, אל תשכחו ללקק את האצבעות ולאחסן את הרוטב במקרר.
 
שימורי זיתים
 
צנצנות של חמוצים מלאות בנוזל מלוח שמשמש בין היתר לשימורם. בעוד שאת הנוזל של המלפפון החמוץ אנחנו מוזגים מידי פעם לתוך סלט, את הנוזל של הזיתים אנחנו שופכים לכיור. למעשה הנוזלים הללו יכולים להועיל לנו מאוד כשאנחנו צריכים תחליף לחומץ או תיבול יותר דומיננטי.
 
9. תחליף לחומץ
לפי התווית המודבקת על קופסת השימורים של הזיתים, המרכיבים של הנוזל הם בעצם שילוב של שמן, חומץ, מלח ועשבי תיבול מיובשים, לכן אפשר לנצל אותו לכל תבשיל שמצריך חומץ. מתכונים שבהם הכי כדאי להוסיף את הנוזל הם כאלו של מנות ים תיכוניות, סלטים או שניתן פשוט לטפטף אותו על חומוס או לבנה.
 
10. קוביות קרח למרטיני 
גם מי שלא נהנה מקוקטיילים עם ג'ין ומרטיני יודע שטעמו של הזית חשוב לא פחות מהמשקה עצמו. זו הסיבה שאת הרעיון הזה אתם חייבים לנסות כבר בארוחת הערב הבאה או כשיתחשק לכם פשוט להירגע אחרי יום עבודה קשה. הכינו מבעוד מועד תבנית לקוביות קרח, מזגו לתוכה את הנוזל שנותר מקופסת השימורים של הזיתים והקפיאו. לאחר ההקפאה תוכלו למזוג לעצמכם כוסית מרטיני ולהוסיף את קוביית הקרח המצננת הזו שמיד תשפר את הרגשתכם.
 

Tomomarusan, הגר אור ורינגל ממןJason Terk ,Alice Keeler.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: