maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ביצים על ענן - מתכון פשוט ויצירתי

בישול עם ילדים - מתכונים שכיף להכין

באדיבות מלינדה שטראוס מהבלוג Kitchen Tested

לילדים כבר נמאס לאכול ביצה מקושקשת כל ערב ולמען האמת, לכם גם נמאס להכין אותה. הגיע הזמן לנסות מתכון חדש, כזה שאפילו אתם לא מכירים. "ביצה על ענן" הוא מתכון מפנק, דיאטטי, ללא שמן וללא טיגון שמקורו במטבח הצרפתי העשיר. פנקו את עצמכם בארוחה מקורית, כיפית לאכילה ובעיקר קלה להכנה. אפילו הילדים יוכלו לעזור בבישול!

ביצים על ענן

מצרכים

  • 4 ביצים.
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת.
  • ¼ כוס עירית קצוצה.
  • צ'ילי כתוש (אפשרי).
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנה

1. הפרידו את חלמון הביצה מהחלבון בזהירות. שמרו כל חלמון בקערית נפרדת, ואת     כל החלבונים באותה הקערה.

 

2. הקציפו את החלבונים במשך מספר דקות, עד אשר יהפכו לקצף יציב. מומלץ             להשתמש במיקסר.

ביצים על ענן

 

3. קפלו לתוך הקציפה את הפרמז'ן, העירית, הצ'ילי, המלח והפלפל.

ביצים על ענן

 

4. על נייר אפייה, חלקו את הקציפה ל-4 גבעות קטנות, וצרו גומחה קטנה בראש כל גבעה.

ביצים על ענן

5. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אפו את הקציפות במשך 2-3 דקות, עד אשר       ישחימו קלות. לאחר האפייה, מזגו בעדינות את החלמונים אל כל אחת מהגומחות.

ביצים על ענן     ביצים על ענן

 

6. הכניסו את הביצים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד אשר החלמונים יהיו עשויים ברמה     הרצוייה.
ביצים על ענן

 

7. אנו אוהבים לאכול את הביצים שלנו עם צ'ילי, אך ניתן לתבל את הקציפה בכל צורה שרק תרצו ולאכול בתיאבון.

ביצים על ענן

 

מקור: אירית גרמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: