maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

14 טיפים נפלאים לקיצור זמן הבישול

בעולם המודרני של היום כמעט ואי אפשר למצוא זמן גם לעבודה, גם לילדים וגם למטלות. הבישולים הם ללא ספק אחת המטלות שלוקחת לנו הכי הרבה זמן, אבל בעזרת 14 הטיפים הבאים תוכלו לקצר את זמן הבישול שלכם בצורה משמעותית!

 

1. קודם כל החום

הדבר הראשון אותו יש לעשות כאשר אנו נכנסים למטבח הוא להתחיל להרתיח את המים ולחמם את המחבתות. לכלי המטבח לוקח זמן רב להתחמם, וכאשר אנו מבשלים בכלי שאינו חם דיו, המנה נפגעת. הפעילו את הכיריים מיד כשאתם מתחילים להכין את המצרכים, כדי לא להמתין לסיר שירתח.

בישול מהיר

BearOnATrike
 

2. מספריים למטבח

כאשר אתם צריכים לחתוך כמות גדולה של ירקות, השתמשו במספריים למטבח וגזרו את כל הירקות ישר אל תוך הסיר, הקערה או המחבת. שיטה זו אינה מתאימה להכנת סלט, כיוון שהחיתוך במספריים אינו מדוייק.

בישול מהיר

Sarah Sammis
 

3. שטיפה מרוכזת

כאשר אתם שוטפים ירקות לסלט או לתבשיל, אין צורך לשטוף את הירקות אחד אחד. במקום לשטוף את הירקות בשיטה האיטית, הכניסו את כולם למסננת ושטפו אותם תחת זרם חזק של מים. אם יש לכם כמות גדולה במיוחד, ניתן גם לסתום את חור הניקוז של הכיור, ולשטוף בו את כל הירקות.

בישול מהיר

Ian 'Harry' Harris
 

4. תבלינים כתושים

כאשר המתכון שאתם מכינים דורש הוספה של מצרכים כגון שום כתוש, ג'ינג'ר כתוש ופלפלים חריפים, תוכלו לכתוש את כולם יחד. השתמשו במכתש ועלי קטנים כדי לכתוש את כל המרכיבים יחד לתערובת מתובלת במיוחד.

בישול מהיר

kaylacasey
 

5. שניצל דק

לחתיכות עבות של בשר בקר או עוף לוקח זמן רב יותר להיות מוכנות, לכן, כדי לקצר משמעותית את זמני ההכנה של בשרים מטוגנים או צלויים, חתכו אותם לחתיכות דקות יותר. בנוסף למהירות ההכנה, חתיכות הבשר הדקות הן גם אלגנטיות וקלילות יותר.

בישול מהיר

Florian
 

6. ירקות מגורדים

אם אתם מכינים מרק ירקות טחון (למשל מרק בטטה, כרובית או אפונה), אין צורך לבשל את הירקות כאשר הם קצוצים לחתיכות. במקום לחתוך אותם, גרדו אותם באמצעות פומפייה. החתיכות המגורדות יתבשלו ברגע, ואחרי שלב הבלנדר המרק יראה אותו הדבר.

בישול מהיר

Justin Kern
 

7. ניצול האדים

כאשר אתם מבשלים או מטגנים מרכיב עסיסי כמו עגבניה, רוטב או שעועית, תוכלו לנצל את אדי המים כדי לאדות מרכיב נוסף. העמידו רשת אידוי מעל לקו המים שבסיר, הניחו עליה מרכיב נוסף (למשל נתח דג עדין) וכסו את הסיר. האדים יבשלו את הדג תוך חסכון בזמן ובכלים לשטיפה.

בישול מהיר

breville.ca
 

8. פחות נוזלים

כאשר אתם מכינים צלי מבושל, ומגיעים לשלב הבישול במים, אין הכרח להשתמש בכמות גדולה של מים, הבשר כבר מוכן ומטרת המים היא רק לקשור את כל המרכיבים יחד. הקפידו לשמור את המים בסיר בגובה של 2 ס"מ ולא יותר, כדי להבטיח הכנה מהירה ויעילה יותר.

בישול מהיר

VancityAllie .com
 

9. סנדוויץ' המוני

כאשר מגיע הזמן להכין סנדוויצ'ים לבית הספר, מוטב להכין כריך אחד גדול בבאגט, ולחתוך אותו לכריכים קטנים יותר המתאימים בגודלם לילדים.

בישול מהיר

James Fauset
 

10. חיתוך ברגע

כאשר אתם מכינים ירקות קשים כמו גזר או כרוב ניצנים לצלייה, תוכלו לחתוך אותם במהירות על ידי סיבוב אחד או שניים במעבד המזון. צורתם של הירקות לא חייבת להיות סימטרית וטעמם לא ייפגם כלל.

בישול מהיר

http://ditchthewheat.com
 

11. מרקים קרים

רעיון זה מתאים בדיוק למקרים בהם קופצים אליכם אורחים מפתיעים ואין לכם מה להציע להם. במקום להכין מרק חם, המתבשל ורותח במשך שעות, הכינו מרק קר, למשל גספאצ'ו, הדורש רק ערבוב של כל המרכיבים בבלנדר. 

בישול מהיר

cyclonebill
 

12. קפואים ומשומרים

תאמינו או לא, אבל חלק מהירקות הקפואים והמשומרים שומרים על רוב הערכים התזונתיים שלהם. לפעמים אף עדיף מבחינה בריאותית לצרוך ירקות מהקפאה, שלא לדבר על הזמן הרב שנחסך בעקבות זאת. לחצו כאן כדי ללמוד מתי כדאי להשתמש במזונות קפואים ומשומרים.

בישול מהיר

michelle@TNS

13. המסת חמאה

אם שכחתם להשאיר את החמאה מחוץ למקרר, תוכלו להביא אותה לטמפרטורת החדר על ידי חימום של 30 שניות במיקרוגל המכוון לעוצמה נמוכה. זכרו להניח את החמאה בקערה כדי למנוע נזילות.

בישול מהיר

Taryn
 

14. צלייה איטית

במידה ואינכם אופים עוגה, או צולים מנה הדורשת מכת חום חזקה ומהירה, אין כל מניעה להכניס את המזון לתנור לפני שזה הגיע לטמפרטורה הסופית שלו. מנות ירק ובשר הן מתאימות במיוחד לשיטת צלייה זו.

בישול מהיר

Michael E.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: