את פריחת הסמבוק אפשר לזהות מיד עם הופעת פרחים לבנים וקטנים בסוף האביב יחד עם פירות בגוון שחור-אדום שמזכירים פירות יער. את הסמבוק עצמו תוכלו למצוא בכל חנות טבע כמרכיב בתרופות וסירופים לטיפול בשפעת והצטננות. הדבר המרתק שגיליתי הוא שתמצית הסמבוק נהדרת לבישול ואפייה וכל כך קל להכין אותה בבית, לכן צירפתי מתכון המשלב את הכנת התמצית יחד עם עוגיות ביסקוויט נהדרות שללא ספק ימתיקו לכם כל יום.
אופן הכנת התמצית סמבוק:
-
קחו מעט פרחי סמבוק ובשלו במים (על סף רתיחה) ביחס של 1:5 (לדוגמה 200 גרם של סמבוק עם 1 ליטר מים).
-
סננו את הנוזל והביאו אותו לרתיחה (תוך כדי ערבוב) עם כמות שווה של סוכר (לדוגמה 100 מ"ל נוזל עם 100 גרם סוכר או 8 כפות). לאחר מכן אחסנו במקרר בתוך כלי זכוכית.
אופן הכנת העוגיות:
-
ערבבו בנפרד ½ כוס סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון ו-3 כפות של תמצית סמבוק.
-
הוסיפו את החמאה וערבבו עד שמתקבל מרקם קרמי.
-
נפו את הקמח והכניסו לתערובת שהכנתם, ערבבו עד שנוצר בצק רך.
-
הוסיפו את השוקולד צ'יפס.
-
גלגלו את הבצק לעובי של 1 ס"מ ועטפו בניילון נצמד, הכניסו למקרר לשעה.
-
חממו מראש תנור אפייה ל-180°, הוציאו את הבצק מהמקרר וצרו צורות עגולות ושטוחות של עוגיות.
-
מרחו מעט תמצית סמבוק מעל העוגיות ופזרו אבקת סוכר.
-
אפו בתנור למשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה.
טיפ השף:
לתמצית הסמבוק אפשר להוסיף גרידת לימון, פלחי לימון ומעט מלח לימון, להביא לרתיחה ולתת לסירופ להתייצב במקרר למשך הלילה. לבסוף צריך רק לסנן דרך בד חיתול לצנצנת מזכוכית, וניתן לשמור על התמצית במקרר לתקופה של 6 שבועות.
מקור: לאה בנקסוס