תערובת לימון ופלפל שחור היא למעשה תערובת תיבול דרום אפריקאית שניתן להשתמש בה כמעט לכל מטרה בבישולים, בין שאתם מכינים סלט, מרק או תבשיל תפוח אדמה עם בשר, אך הטעם שלה מתאים במיוחד למנות דגים ועוף.
רכיבים לתערובת תיבול לימון ופלפל:
אופן הכנת התערובת תיבול לימון ופלפל:
-
גרדו את קליפת הלימון וערבבו אותה עם הפלפל השחור.
-
פזרו את התערובת על תבנית אפייה ואפו בתנור על חום נמוך, עד שגרידת הלימון מתייבשת.
-
הכניסו את תערובת הלימון והפלפל למטחנת תבלינים וטחנו אותם עד שתקבלו את המרקם המועדף עליכם.
-
אם בחרתם להשתמש גם במלח גס, שלבו אותו בתוך התערובת ושמרו אותה במכל אטום למשך כ-3 חודשים.
מקור: מני לוי