header

מתכון לביצים ממולאות בעדשים

זה לא משנה אם אתם קוראים לו "ביצים ממולאות", "ביצי שטן" או כל כינוי דומה, המתאבן הבא כנראה מוכר לכולכם, אבל לא בגרסה משודרגת כמו זאת! מקור השדרוג הוא בתוספת של עדשים אשר מעניקים למנה טעם עמוק ועשיר יותר, וגם מבטלים את הצורך להשתמש במיונז שמוסיף לה שומנים מיותרים. אמנם עדיין לא מדובר במנת בריאות, אבל אין ספק שהיא מעניקה לגוף שלכם הרבה יותר מגרסאות אחרות, והטעם פשוט נהדר!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 24
רמת קושי: קל
מתכון לביצים ממולאות בעדשים מקור תמונה: primaverakitchen.com
רכיבים למתכון לביצים ממולאות בעדשים:
עדשים אדומות - ½ כוס (מבושלות)
חלמונים - 6 (מהביצים הקשות)
שמן זית - ½1 כפות
חרדל - 1 כף (צהוב או דיז'ון)
מיץ לימון - מחצי לימון
מלח - לפי הטעם
אבקת שום - ¼ כפית (לא חובה)
אופן הכנת המתכון לביצים ממולאות בעדשים:
  1. הכניסו את הביצים לסיר עם מים והרתיחו על אש גבוהה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש לעוצמה בינונית, כסו את הסיר ובשלו למשך 12-15 דקות בהתאם לגודל הביצים.
  2. כבו את האש והניחו לביצים להישאר במים לעוד כ-3 דקות, קררו אותן, הסירו את הקליפה וחתכו כל ביצה לחצי לאורך.
  3. הכניסו למעבד מזון את העדשים המבושלות יחד שמן זית ו-6 חלמונים, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. הוסיפו חרדל, מיץ לימון, מלח, אבקת שום והפעילו את מעבד המזון לעוד כ-30 שניות. טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך, ערבבו קלות לאחר מכן ואז העבירו את המילוי לשקית זילוף.
  5. מלאו כל מחצית ביצה בתערובת העדשים בצורה אחידה, קשטו עם תוספות אהובות והגישו לשולחן.
טיפ השף:
ניתן לקשט את המנה המוכנה בעירית או אנשובי קצוצים לפי הטעם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: