זה אולי יפתיע חלק מכם אך ניתן להכין גרסה בריאה של הממתק האהוב הזה ללא צבעי מאכל וללא סוכר מעובד! גם אתם וגם ילדיכם תיהנו מסוכריות צבעוניות וטעימות שעשויות מפרי טבעי. כל מתכון מתאים לתבנית סיליקון אחת של דובונים (ניתן להשתמש בתבנית סיליקון בכל צורה אהובה אחרת) ויש להכין כל טעם בנפרד.
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תפוז:
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תות:
רכיבים לסוכריות גומי בטעם אוכמניות:
אופן הכנת סוכריות גומי בטעם תפוז:
-
ערבבו את כל החומרים מלבד הג'לטין בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה בעזרת מטרפה.
-
מזגו את הג'לטין בהדרגה לתוך הסיר תוך בחישה מתמדת של התערובת. (הימנעו משפיכת הג'לטין לתוך הסיר בבת אחת מכיוון שזה יגרום ליצירת גושים שיפגעו באחידות במרקם).
-
המשיכו לחמם את התערובת על אש בינונית-נמוכה עד שכל המרכיבים מתמזגים היטב ועד שהג'לטין נמס לחלוטין. (ניתן לדעת שהג'לטין נמס לפי השינוי במרקם: המרקם הראשוני של התערובת הוא מגורען וכאשר הג'לטין יימס לחלוטין, היא תהפוך למזוגגת וחלקה).
-
הניחו תבנית סיליקון על נייר אפייה וצקו את התערובת לתוך התבנית. הכניסו את התבנית למקפיא למשך 20-30 דקות.
-
הוציאו את התבניות מהמקפיא וחלצו את הסוכריות. ניתן לשמור את הסוכריות בקופסא סגורה למשך מספר שבועות.
אופן הכנת סוכריות גומי בטעם תות:
-
אופן ההכנה זהה לאופן הכנת סוכריות התפוז.
אופן הכנת סוכריות גומי בטעם אוכמניות:
-
אופן ההכנה זהה לאופן הכנת סוכריות התפוז.
טיפ השף:
אם אין לכם תבנית סיליקון בבית, תוכלו להשתמש בתבנית רגילה, לצפות אותה בשמן קוקוס ולמזוג את התערובת לתוכה. לאחר חצי שעה, הוציאו את התבנית מהמקפיא וחתכו את הסוכריות לגודל שתרצו.