print header

4 שייקים אביביים ובריאים

בפתיחת עונת האביב רובנו נהנים משינוי מזג האוויר, חופשת הפסח הארוכה ובעיקר מהשתנות האוכל והמזון שלנו. הרי ידוע כי לכל עונה יש את המזונות שלה בדגש על פירות וירקות המבשילים בכל אחת, מהן לצד כאלו שהם שנתיים. אז עם הפצעתה של עונת האביב שבאה עלינו לטובה, החלטנו לפנק אתכם ב-4 שייקים אביביים במיוחד על טהרת הפירות העונתיים שביניהם תוכלו למצוא את הפטל, הדובדבן, המשמש, הענבים, השזיף, התאנה, המלון והאשכולית. את מן הפירות האלה תמצאו בכתבה הבאה ואת חלקם לא - אבל זה לא אומר שלא תוכלו להכין לעצמכם שייקים בריאים מכולם. אז קדימה, המשיכו לקרוא וגלו מדוע כדאי לנצל את הפירות הבריאים האלה ולצרוך אותם ממש עכשיו שהם בשיא טריותם.

1. שייק בננה ופטל

שייקים אביביים ובריאים: שייק בננה ופטל
שייק זה מכיל בתוכו שני פירות בעלי טעמים קלאסיים שרוב האנשים מכירים ואוהבים – בננה ופטל. הראשון פרי הוא שנתי והשני נפוץ בעיקר בעונת האביב, אך בכל מקרה קשה מאוד לא להצליח להרשים את הטועמים מן השייק הזה, זאת בשל שילוב שני הפירות הללו יחד עם יוגורט וחלב, המעניקים למשקה טעם ממכר ומרקם סמיך שפשוט כיף לשתות. בנוסף, לשני הפירות ישנם יתרונות בריאותיים, כאשר הבננה היא מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שונים והיא עוזרת להגן על כושר הראייה ועל תקינות מערכת העיכול ולשמור על בריאות המוח, כשהפטל מצידו הוא מקור מעולה לסיבים תזונתיים, אשר מסייע לשמור על מערכת העיכול וגם עשיר בנוגדי חמצון המסייעים בספיגת ברזל ממזונות צמחיים.
רכיבים לשייק: 2-3 קוביות קרח, 6 יחידות פטל טריות או קפואות, ½ בננה, ⅓ כוס חלב או תחליף דומה, 2 כפות יוגורט ממותק.
אופן ההכנה: חתכו את הבננה לפרוסות והכניסו את כלל הרכיבים אל הבלנדר. ערבבו את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם חלק וצקו לתוך כוס גבוהה.

2. שייק ברוקולי ודובדבנים

שייקים אביביים ובריאים: שייק ברוקולי ודובדבנים
על פניו - השייק המיוחד הזה מכיל בתוכו מצרכים שלא קשורים אחד לשני, אבל למעשה השילוב ביניהם מקנה לו טעם ייחודי ומעניין שיגרום לטועמים ממנו לרצות עוד. הדובדבנים הם הפרי האביבי שבשייק הזה ולהם יש לא מעט תועלות בריאותיות שכדאי להכיר: הם מסייעים לבעיות שינה בשל כך שהם עשירים במלטונין – הורמון אשר מקצר את משך הזמן שנחוץ כדי להירדם, והם גם מקור טוב לאנתוציאנין – הפיגמנט האחראי על צבעם וידוע גם כתוסף תזונה המסייע בשיפור הזיכרון והתפקוד המוטורי. מלבד הדובדבנים, בשייק הזה יש גם ברוקולי שעשיר בוויטמינים שונים (K, C וויטמינים מקבוצת B), בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים. עוד ישנו כאן האבוקדו - העשיר בברזל ובשומנים בריאים, וכן זרעי פשתן, המכילים ברזל לצד אשלגן ואבץ שעוזרים לחזק את המערכת החיסונית. 
רכיבים לשייק: 2 קוביות קרח, 2-3 ראשי ברוקולי, 10 דובדבנים מגולענים, 1 בננה, ½ אבוקדו, 1 כפית זרעי פשתן. 
אופן ההכנה: הכניסו את הרכיבים אל בלנדר, טחנו היטב עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה וצקו לתוך כוס גבוהה.

3. שייק כתום

שייקים אביביים ובריאים: שייק משמש ותאנה
השייק הזה קיבל את שמו בשל המרכיבים הצהובים-כתומים שמרכיבים אותו, ביניהם ניתן למצוא גם 2 פירות אביביים במיוחד – משמש ותאנה. אנחנו יודעים שלתאנים יש יתרונות בריאותיים רבים וטובים כגון עושר בחומרים מזינים ומועילים, כמו ויטמינים ומינרלים שיוצרים את שפע היתרונות שבהן. באשר למשמש, ניתן לזהות על סמך הגוון שלו שהוא עשיר בבטא קרוטן – הפיגמנט שמעניק לו את צבעו - מה שמעיד על לפחות ויטמין אחד חשוב שיש בו בשפע: ויטמין A. אפשר לומר שהמשמש הוא למעשה כדור כתום של נוגדי חמצון המסייעים למנוע נזק לתאים על ידי חיסול של רדיקליים חופשיים. בנוסף, הוא מכיל כמות גבוהה של אשלגן ולכן גם עוזר להגן על מאזן החומציות בגוף, לשמור על אנרגיה, לווסת את לחץ הדם ועוד.
רכיבים לשייק: 1 בננה, 5 יחידות משמש מיובש, 2 תאנים (אפשר מיובשות), 1 כוס מיץ תפוזים, 5 פקאנים מסוכרים, כוס קרח.
אופן ההכנה: שפכו את רכיבי השייק לתוך בלנדר, טחנו במשך כדקה עד לגריסה מלאה של הקרח ומזגו לכוס גבוהה.

4. שייק נקטרינה ושזיף

שייקים אביביים ובריאים: שייק נקטרינה ושזיף
שייק זה מכיל בתוכו בסך הכל שני פירות וכוס חלב אחת, אבל היתרונות הבריאותיים שלו רבים וטובים בשל הפרי האביבי שבתוכו – שזיף. לשזיף ישנן סגולות רבות - החל מעושר רב בוויטמין A ועד לשפע של נוגדי חמצון, שיעילים במיוחד במלחמה נגד רדיקלים חופשיים. בנוסף, בשזיף יש גם ויטמין K שחיוני לסיוע לקרישת דם תקינה, כמו גם ויטמין C, זרחן ומגנזיום, וככלל צריכתו מסייעת בבעיות עיכול ועצירות. מלבד השזיף, בשייק הזה יש גם את הנקטרינה, שהיא זן של אפרסק, ובדומה לו גם עשירה בברזל, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים A ו-C, וכן נוגדי חמצון רבים הידועים ביכולתם למנוע סוגי סרטן רבים.
רכיבים לשייק: 1 כוס חלב, 2 נקטרינות בינוניות, 1 שזיף שחור גדול.
אופן ההכנה: קלפו את הנקטרינות והשזיף, גלענו וקצצו אותם לחתיכות גדולות. לאחר מכן, הניחו את הפירות בבלנדר ורסקו אותם היטב ולאחר מכן הוסיפו את החלב, ערבבו בשנית ומזגו לכוס גבוהה.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.