print header

8 גורמים שמשפיעים על הסיכוי לבגוד בבן הזוג

מה היחס שלנו כחברה וכבודדים לבגידה רומנטית? חלק מאיתנו רואים בה חטא שאין עליו מחילה וחלק חושבים שהדבר נפוץ ובלתי נמנע. כנראה שהדעה שלנו מושפעת מהחוויות שלנו וסביר שנגיב באופן שונה אם נהיה בצד הבוגד או הנבגד, והיא כמובן תלויה גם בדרך בה נשמע על סיפור בגידה שיכול להיות כואב או רומנטי. פסיכולוגים שערכו מחקרים על נושא הבגידה העלו מספר ממצאים לגבי הסיבות שאנשים בוגדים והן לא בהכרח קשורות בצורך לקיום יחסי מין עם אדם אחר. המניעים, על פי אותם מחקרים, נוגעים בין היתר לניסיון עבר, להשפעת הסביבה, למשברי חיים ובעיקר לשילוב בין כולם. אז האם כולם עלולים למצוא את עצמם בוגדים בשלב כזה או אחר בחיים או שמא מדובר בתירוצים?
 
סיבות מדעיות לבגידה: אישה מחבקת גבר
 

1. העדר אינטימיות רגשית

ריחוק בין בני זוג וחוסר יכולת לנהל שיחות מלב אל לב הם חלק מהגורמים האפשריים לבגידות שאנשי המקצוע מצביעים עליהם באופן קבוע. התפיסה המקובלת היא שאנשים בוגדים מכיוון שהם מעוניינים במין עם אדם אחר, אך לדעת המומחים, מה שמוביל את אותם האנשים הוא דווקא העדר התמיכה הרגשית מבית. בספרו "האמת על בגידות" יועץ הנישואים גארי נומן אומר ש-47% מלקוחותיו הגברים שבגדו, דיברו איתו על הרגשה של מחסור באינטימיות רגשית. הדבר נעשה מורכב יותר אצל גברים, על פי דעתו של נומן, מכיוון שגברים נוטים להסתיר את רגשותיהם ונשים עלולות לפספס את העובדה שבן הזוג שלהן זקוק לתמיכה.

2. השפעת העבר והסביבה

מתברר שהעבר שלנו משפיע עלינו גם בתחום הבגידות, מכיוון שאם בגדתם בעבר בבן זוג, יש סיכוי גדול מאוד שתתנהגו כך שוב. זה יכול להיות די אירוני עבור מי שחווה בהווה בגידה מבן זוג שבעבר בגד בבן זוג קודם, כדי להיות איתו. השפעה נוספת וחשובה שמביאה אנשים לבגידה היא זו של הסביבה שלהם, ואם היא תומכת ומעניקה לגיטימיות לתופעה, יש יותר סיכוי שהם ינהגו כך. בסקר אנונימי שנערך בנושא, התגלה כי יותר מ-75% מהגברים שבגדו, דיווחו שגם החברים שלהם בוגדים בנשים שלהם. ממצא שאולי מעיד באופן משעשע שנשים שנוטות לסנן לבני הזוג שלהן את החברים – יודעות מה הן עושות.
סיבות מדעיות לבגידה: שני גברים מחוייכים ברחוב
 

3. שעמום בחיי מין

אם אתם חושבים שמערכת היחסים שלכם מוגנת מבגידות מכיוון שהיא מבוססת על חברות, גורמת לכם לאושר ולא סובלת ממשברים קשים, על פי הנתון הבא לפחות, לא בטוח שזה מספיק. על פי סקר שנעשה בעניין חיי זוגיות התברר כי 71% מהגברים ו-49% מהנשים דיווחו שמה שהוביל אותם לנהוג בחוסר נאמנות הם חיי מין משעממים, אך מה שלא פחות חושב הוא שבמקביל אותם אנשים סיפרו שמערכת היחסים שלהם עם בן הזוג היא טובה. כלומר, חיי מין מרגשים מהווים נדבך בפני עצמו בזוגיות, וכזה שלא ניתן להחליפו על ידי קשר רגשי וחברי טוב.

4. משברי חיים

כמעט כל אחד מגיע לנקודה בחיים בה הוא מתחיל לעשות חשבונות נפש או אפילו סוג של "ספירת מלאי" ולהרהר בהישגים, במימוש ובמשמעות שיש לו בחיים. על פי מחקר בנושא משברי חיים, התקופות המערערות מגיעות בדרך כלל לפני סיום עשור בחיים בגילאי 29, 39, ו-49, והן הופכות את האדם ליותר פגיע כלפי פיתויים. אין המשמעות של כך שתקופות של מחשבות והרהורים הן בהכרח רעות, ושכל מי שעובר משבר חיים, יבגוד או יגיע למסקנה שחייו אינם מספקים. נכון יותר להגיד שהגיל הוא בעיקר סוג של גורם נלווה שמוביל להחמרתן של בעיות קיימות.
סיבות מדעיות לבגידה: גבר יושב במשרד, מול מחשב

5. התעניינות מוגברת ברשתות חברתיות

בזוגיות בה אחד מבני הזוג מקדיש יותר מדי זמן לרשתות חברתיות הסיכוי לחוסר נאמנות גובר. על פי מחקר שנערך על השימוש בטוויטר התברר כי התמכרות לרשת חברתית יכולה לגרום לריחוק בין בני זוג היות והאדם "המכור" נוטה להזניח את שותפו לחיים, להתעורר מוקדם יותר או ללכת לישון מאוחר יותר מבן זוגו כדי להתעדכן בנעשה ברשת, ובכך לעלות את הסיכון לבגידה. מלבד תחושת הניכור שנוצרת בין בני זוג כתוצאה מהשקעת זמן רב בגורם אחר, מערכות יחסים וירטואליות שאנשים מקיימים עם בני המין השני ברשת החברתית יכולות לעורר ויכוחים בתוך מערכת יחסים, ובוודאי שגם להפוך לאמיתיות.

6. נסיעות עסקים

על פי סקר שנעשה בנושא נסיעות למטרות עסקים התברר כי יותר מ - ⅓ מהגברים הלא נאמנים הם אנשי עסקים מצליחים שנוהגים לבגוד בבנות הזוג שלהם בזמן נסיעות למטרות עבודה. הקשר בין עבודה לבגידות, מתרחב אל מעבר לנסיעות עסקים, היות ומקום העבודה עצמו הוא מקום בו אנשים מוצאים פעמים רבות את בני הזוג שאיתם יבגדו. סקרים מגלים כי 13% מהנשים פיתחו רומן במקום העבודה, ושהזמן ה"מועד לפורענות" הוא בין השנים 6-9 בחיי נישואין שהן יותר שבריריות ודורשות יותר מאמץ.
סיבות מדעיות לבגידה: רגליים מונחות על מזוודה

7. חוסר ב"הורמון האהבה"

מתברר שיש הורמון כזה שמכונה "הורמון האהבה" ושמו הוא אוקסיטוצין (Oxytocin). ההורמון אשר מופרש אצל נשים וגברים בזמן אורגזמה (אֲבִיוֹנָה), חיבוקים ונשיקות, מגלם תפקיד חשוב ביצירה ושמירה על אמון במערכת יחסים ומחסור בו עלול להוביל לבגידה. מדענים שבחנו את הנושא במחקר גילו כי גברים להם הוזרק הורמון האוקסיטוצין שמרו על מרחק גדול יותר מנשים מושכות אליהן הורשו להתקרב בחופשיות. המסקנה היא שקרבה גופנית, ולא רק למטרות מין, היא חשובה לכל מערכת יחסים.

8. תחושת אין ברירה

יש אנשים שנוטים יותר לחוסר נאמנות, אנשים שאינם יכולים לדמיין את חייהם ללא הריגוש הכרוך בבגידה. ללא קשר לשאר הסיבות המפורטות כמו גיל, ניסיון עבר ורמת אינטימיות רגשית, אנשים עם נטייה לבגידה יבצעו זאת תוך כדי שהם מצדיקים זאת בעיני עצמם שאין להם ברירה, אלא לחיות חיים של חוסר נאמנות. מה שנקרא, "לא יכולים אחרת". הסיבות האמיתיות להתנהגות זו יכולות להיות מגוונות מאוד ולהתחבא עמוק בנפשו של האדם. אלו הם אנשים שמונוגמיה היא כנראה לא דבר שהם יכולים להתחייב אליו ועדיף שיביעו זאת בגלוי ולא יפגעו בבני ובבנות זוגם.  
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.