print header

8 סוגי מאכלים שעלולים להזיק לשיערכם ולהוביל לאיבודו

השיער שלנו הוא אחד מן המאפיינים היותר חשובים לרובנו בכל הקשור למראה החיצוני שלנו – כולנו מאחלים ומקווים לשיער שופע ומלא ברק, ואם אין לנו כזה אז לפחות שנמנע מהתדלדלותו ומאיבודו לאורך כמה שיותר זמן. לשם כך, רבים מאיתנו לא מהססים להשתמש בתכשירים וחומרים שונים, אך מן הצד השני לא מודעים כלל לאחד הדברים הבסיסים והחשובים ביותר לשמירת בריאותו של השיער: התזונה שלנו, שקובעת באופן די משמעותי כיצד תראה בסופו של דבר הקרקפת שלנו. כדי לשמור על בריאות השיער, על חוזקו ועל עמידותו, ישנם כמה סוגי מאכלים שכדאי לכם מאוד להתרחק מהם, ועוד כמה שמומלץ לכם להקפיד מאוד על מינונם, כי הפרזה בהם תגרום לנזק לשערכם. ברשימה הבאה תמצאו 8 סוגי מאכלים שכאלו, שאם אתם רוצים להגן על שיערכם כדאי שתחשבו פעמיים לפני שאתם אוכלים אותם.

מאכלים שמזיקים לשיער: אישה תופסת בשערה לבנה בראשה
 

1. חטיפים מלוחים

חטיפים מלוחים, על סוגיהם השונים, מהווים נשנוש מקובל בין הארוחות עבור רבים, ובעוד שלא נורא לצרוך מהם בכמות מדודה ביותר, אפילו הפרזה קלה באכילתם עלולה להוביל לתוצאות רעות מאוד בכל מה שקשור לשיער ראשכם. זאת מכיוון שעודף מלחים בגוף מעלה באופן ניכר את רמות הנתרן בדם, דבר הגורם להתייבשות שעלולה להשאיר את שיערכם שברירי ונוטה להתפרק ולנשור, עד כדי איבודו כליל. לכן כדאי שתדעו כי המינון המומלץ לצריכת נתרן הוא כ-2,300 מיליגרם ביום לכלל האוכלוסיה, וכ-1,500 מיליגרם ביום לאלו שעברו את גיל 50, ועל מנת לשמור על גופכם בריא ועל שיערכם איתן מומלץ שלא תחצו את הכמות הזאת ולא תרבו באכילת חטיפים מלוחים ומאכלים אחרים עתירי מלח.

2. משקאות אלכוהוליים

שתיית משקאות אלכוהוליים היא אמנם מנהג רווח אצל רבים, בעיקר באירועים חברתיים שונים, אך ברור וידוע כי הפרזה בה עלולה לגרום נזק משמעותי לגוף באופן כללי, לא רק עקב תחושת השכרות הכבדה והבלתי נעימה שהיא עלולה ליצור בטווח הקצר, אלא גם בגלל ההשלכות הבריאותיות שלה לטווח ארוך, המתבטאות פעמים רבות באיבוד השיער. האלכוהול הוא חומר שגורם להתייבשות הגוף - ועל כך מעידה תחושות היובש בעור הפנים ובגרון שאתם חשים לאחר שאתם מתעוררים מליל הוללות רווי משקאות חריפים - אך באותה מידה גם לשערות ראשיכם, שהופכות יבשות ושבריריות יותר בעקבות שתיית אלכוהול מרובה, שעלולה לתרום לא מעט לתהליך איבוד השיער. בנוסף לכך, האלכוהול גורם לירידה של רמות האבץ בגוף, כשמינרל זה אחראי רבות על חוזק השיער ועמידותו ועל כן צמצום מינוניו מעמיד את השיער בסכנה.

מאכלים שמזיקים לשיער: בקבוקי בירה

3. דברי מתיקה

כאשר בוחנים את תזונתם היומיומית הממוצעת של אנשים רבים מדי בעולם המערבי, הכוללת שפע של דברי מתיקה בעלי ערך גליקמי גבוה, לא מפליא במיוחד לגלות שרמת ההתקרחות העולמית, אצל נשים וגברים כאחד, עולה באופן תלול משנה לשנה. המאכלים המתוקים הללו מקפיצים מעלה לאין שיעור את רמות הסוכר בגוף ובכך מסכנים לא רק את הבריאות הכללית שלכם אלא גם את השיער שעל ראשכם. זאת מכיוון שהורמון האינסולין, המיוצר בגוף כתגובה לסוכר שבא בקרבו, גורם להשתחררותו של הורמון נוסף, האנדרוגן, שתורם להתכווצות סיבי השיער אצל נשים כמו גם אצל גברים, ומוביל לנשירתו של השיער ולאי צמיחתן של שערות חדשות. בנוסף, הסוכר בולם ומאט את יכולתו של הגוף בכל הקשור לספיגת חלבון, חומר חשוב במיוחד לעידוד צמיחת השיער, ובכך מחליש מאוד את הקרקפת ואת השיער.

4. מאפים ומזונות מקמח לבן

לא רק מזונות עתירי סוכר מסכנים את שלמות ובריאות השיער שלכם בעקבות הערך הגליקמי הגבוה שלהם, אלא גם קמח לבן על מוצריו השונים, כגון לחמים, פסטות, פיצות ומאפים שונים - המכונים לרוב "פחמימות פשוטות" - עלולים לגרום לאותן תוצאות. המאכלים הללו מעובדים גם הם בתוך הגוף לכדי סוכרים המגבירים את ייצור הורמוני האינסולין והאנדרוגן הגורמים לנזקי שיער קשים עד כדי איבודו, עקב אותן סיבות שמנינו בסעיף הקודם. לכן אנחנו ממליצים לכם להוריד מתזונתכם את מוצרי הקמח הלבן ולעבור לצריכת מזונות המכילים פחמימות מורכבות ומינון גבוה של סיבים תזונתיים, כגון בננה, שעועית ומוצרי קמח מלא לסוגיהם. המאכלים הללו מסייעים לא רק לתהליך העיכול, אלא גם עוזרים לגוף להעביר ביתר קלות אל הקרקפת חומרים המזינים את סיבי השערה ומעודדים את צמיחת השיער.  

מאכלים שמזיקים לשיער: ערימת מאפים מקמח לבן ומערוך על ידם
 

5. אוכל שומני ומטוגן

העובדה כי אוכל מטוגן ושמנוני אינו בריא במיוחד לגוף ידועה כבר שנים רבות, למרות שרובנו עדיין מתקשים לעמוד בפני קסם טעמו, אך האם לאחר שתדעו שהוא גם מעלה את הסיכון שלכם לסבול מאיבוד שיער תצמצמו באופן משמעותי את צריכתו? אנחנו יכולים רק לקוות. השומן הרב שישנו במאכלים מטוגנים גורם להפיכת הקרקפת לשומנית בעצמה, דבר המוביל לצמצום בכמות זקיקי השערות, מונע את זרימת הדם התקינה וסותם את נקבוביות הזיעה שנמצאות בקצה הראש. כל אלו גורמים להצטברות הורמונים מזיקים באזור הקרקפת, ואלו מזרזים את תהליך נשירת השיער ואיבודו. לכן כדאי לכם מאוד לצמצמם ככל הניתן את צריכת המאכלים השומניים ואפילו להסירם לחלוטין מהתפריט שלכם. מהצד השני - אל תוותרו על צריכתם של שמנים צמחיים טבעיים, שלהם חלק חשוב בעידוד צמיחת השיער.  

6. דגי מאכל המכילים כספית

דגים ידועים לרוב כמזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, עם הרבה מאוד יתרונות בריאותיים ועושר בוויטמינים וחומרים מזינים, כמו גם טעם מצויין. אך לטענת לא מעט דרמטולוגים ורופאי עור, אכילתם של כמה סוגי דגים נפוצים למדי שנחנו ברמות גבוהות של היסוד הכימי כספית– כמו מקרל, מינים שונים של טונה וכן דגי חרב – עלולה להוביל לאיבוד שיער מזורז. הסיבה לכך, על פי מחקרים שונים שנעשו בתחום, היא שבתוף הגוף כמויות הכספית הגבוהות מתעכלות לכדי מתיל-כספית (methylmercury), חומר רעלני המוביל להחלשת השיער וגורם לנזק. לכן כדאי לכם לצמצם באכילת הדגים הללו, או לחדול מכך לחלוטין, ולעבור לצריכתם של דגי מאכל כדוגמת סלמון ופורל, ומאכלי דגים כשימורי טונה בשמן, שאינם עשירים בכספית ולפיכך מומלצים לאכילה עבור בריאות השיער וחיזוקו.

מאכלים שמזיקים לשיער: מנת דג מקרל

7. מאכלים עשירים בסלניום

סלניום הוא יסוד כימי ומיקרומינרל (יסוד קורט) הנחשב למשמעותי ביותר בגוף האדם, כשהוא תורם רבות לחיזוק המערכת החיסונית ומשמש כנוגד חמצון חיוני, התורם למאבקו של הגוף בנגע הסרטן כמו גם בחיידקים ובמזהמים שונים. הסלניום, אם כך, הכרחי מאוד לגופנו, אך צריכתו בכמויות גדולות מ-55 מיליגרם ליום – המינון היומי המומלץ לאדם בוגר – עלולה לגרום למצב שנקרא סלנוזיס, שתסמיניו הם לא רק איבוד שיער מהיר, אלא גם מעי רגיז, כתמים לבנים תחת הציפורניים, ריח רע מן הפה, תשישות ועוד. מאכלים עשירים במיוחד בסלניום, שאכילה מרובה מדי מהם עלולה להוביל למצב הבלתי נעים הזה, כוללים בין היתר אגוזי ברזיל, בשר בקר ועוף, ביצים, גבינת קוטג' ועוד. אלו אמנם מאכלים בריאים שאין צורך להימנע מהם, אך יש לשים לב שאתם אוכלים מהם בכמות מדודה ונכונה.      

8. מאכלים גדושים בוויטמין A

בדומה לסלניום, גם ויטמין A הוא חומר משמעותי במיוחד לבריאותכם הגופנית הכוללת, ובפרט עבור השיער שלכם, אותו הוא עוזר לשמר על ידי כך שהוא מגן על זקיקי השיער, מותיר את הקרקפת לחה ומונע את התייבשותה. יחד עם כל זאת - מצב של עודף בוויטמין A בגוף יכול להיות מזיק מאוד ולא בריא כלל לשיערכם, מאחר והוא גורם לזקיקי השיער להפגין צמיחת יתר, כלומר להגיע אל שיא צמיחתם מהר מדי ולבסוף לנשור, מבלי שהגוף מסוגל להצמיח שיער חדש על מנת לתפוס את מקומם, דבר שעלול להוביל לדילול משמעותי בשיער ואף לאובדן מוחלט שלו במקרים הקיצוניים. כדי שלא תגיעו למצב הזה, כדאי שתדעו כי הכמות המומלצת לצריכה יומית של ויטמין A היא 1,500-6,000 מק"ג ביום, כשצריכה מעל 25,000 מק"ג תוביל בהכרח למצב מסוכן של עודף. לפיכך, הקפידו שלא להפריז באכילת מאכלים כגון ביצים, כבד, בקר, דגים ועוד, שעשירים בוויטמין זה.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.