print header

7 כללים לפיתוח אהבה עצמית בדרך לזוגיות מוצלחת

מערכות יחסים הן חלק בלתי נפרד מחיים מלאים ומאושרים. הן מעניקות לנו בסיס איתן, מאתגרות אותנו להתמודד עם חיים לצד אנשים אחרים, משמחות אותנו והופכות אותנו לאנשים טובים יותר. עם זאת, בשעה שחלק מאתנו הופכים כתוצאה מכך לאנשים חזקים ועצמאיים יותר, אחרים נעשים תלותיים, מפקפקים בערך העצמי שלהם, וחוסר הביטחון שלהם הופך אותם למעמסה על האדם הקרוב ביותר אליהם, מה שעלול לפגוע במערכת היחסים כולה ואף להביא לסיומה. זאת כיוון שמדובר באנשים שמתקשים לאהוב את עצמם, ולכן זקוקים לאישור קבוע מצד בני זוגם שלא תמיד מצליחים לשאת בנטל.
 
אף על פי שמומלץ מאוד ללמוד כיצד לאהוב את עצמנו טרם הכניסה למערכת יחסים חדשה, לא פעם אנו מבינים שחסרה לנו הערכה עצמית רק לאחר שאנו נמצאים בזוגיות במשך פרק זמן ממושך. הטיפים הבאים יזכירו לכם את חשיבותה של אהבה עצמית בהתנהלות הזוגית שלכם, ויעזרו לכם לזכות בה באופן שישפר את מערכת היחסים הנוכחית או את הזוגיות העתידית שממתינה לכם לאורך הדרך.
 
 

מדוע אהבה עצמית חשובה לזוגיות מוצלחת?

אהבה ויחס חם של שני אנשים האחד כלפי השני הם תנאים הכרחיים ליחסי זוגיות תקינים, אבל המפתח שיאפשר ליהנות מהיחסים הללו לאורך זמן הוא קודם כל אהבה של כל אחד מבני הזוג כלפי עצמו. לאחר שלב "המשקפיים הוורודים" המאפיין את תחילתה של כל מערכת יחסים, מתבררים היתרונות והחסרונות האמתיים של כל אחד מבני הזוג, ומכאן מתאפשר להם להכיר האחד את השני לעומק ולהתקדם הלאה כשותפים לחיים וכחברי צוות במשפחה אחת.
 
כדי להצליח לתרום לשותפות הזו ולהעניק יציבות למסגרת שבנינו, לא מספיקה היוזמה של אדם אחד ויש צורך בשיתוף פעולה. אהבה עצמית מאפשרת לכם להימנע מתלות באחר, להכיר את החוזקות שלכם ולדעת שיש לכם מה לתרום לצד השני. במקביל, היא מאפשרת להמשיך ולחיות חיים עצמאיים בשעה שבן הזוג לא נמצא בבית, לשמור על תחומי העניין הרגילים וכמו כן גם לדעת לזהות התנהגות פוגענית או מעליבה של בני הזוג כלפיכם.

כללי המפתח לפיתוח אהבה עצמית במערכת יחסים זוגית

בין שאתם נמצאים במערכת יחסים כיום או מעוניינים להימנע מטעויות עם בן או בת הזוג העתידיים, אלה הדברים שיעזרו לכם לפתח אהבה עצמית ולהימנע מתלות מזיקה בבני זוגכם:
 

1. שמרו על מידה מסוימת של מרחב ועצמאות

גם אם אתם נהנים מאוד מהזמן המשותף עם בני הזוג שלכם, ויתור על פעילויות אהובות ושינוי מוחלט של לוח הזמנים זה רעיון גרוע שעלול לגרום לכם לאבד את הזהות העצמית שלכם לטובת ספיגה מוחלטת של זהות האדם האחר. המשיכו להתראות בנפרד עם חברים, בקרו בחוגים האהובים עליכם ואל תחששו להמשיך וליהנות מהפעילויות ומהתחביבים שהופכים אתכם למי שאתם. רק כך תוכלו להמשיך לחיות לצד בני הזוג, במקום לחיות את חייהם ולוותר על אלה שלכם.
 

2. זכרו שהאחריות לאושר נמצאת אך ורק בידיים שלכם

אם אתם בטוחים שהזוגיות החדשה תהפוך אתכם למאושרים, יש סיכוי רב שאתם טועים. בשעה שמערכת יחסים חדשה יכולה לשפר את האושר שכבר טיפחתם, השותף שלכם לחיים לא יכול לעשות אתכם מאושרים אם אינכם מאושרים כיום. קחו את האחריות על האושר שלכם לידיים שלכם, ואל תסתמכו על אחרים שיעבדו בשבילכם בדרך אל אותה תחושה נכספת. רק אם תעשו את חצי הדרך תוכלו לדעת שבן זוגכם יעשה את החצי השני. היפטרו מהתירוצים שעל פיהן הנסיבות או אנשים אחרים עומדים ביניכם לבין המקום בו אתם רוצים להיות, וקבלו את העובדה שאושר הוא עניין של בחירה בלבד. בחרו לעבוד קשה כדי להיות מאושרים ללא קשר לסביבה שלכם, והסתכלו על עצמכם ולא על כל השאר כדי לוודא שאתם יכולים לענות על הצרכים האישיים שלכם בכל תחום ותחום.
 

3. התחילו לפעול עכשיו

הפסיקו להשתמש במשפט "אני ארגיש טוב עם עצמי כש..." בין שמדובר בירידה של מספר קילוגרמים במשקל, מעבר לתפקיד שונה בעבודה וכדומה. אם אתם מחכים לתנאים המושלמים לפני שתרשו לעצמכם לאהוב את עצמם, תמשיכו לחכות עוד זמן רב. במקום זאת, בחרו לאהוב את עצמכם כבר עכשיו, ועשו את הדברים הקטנים שגורמים לכם להרגיש טוב. אמצו בשתי הידיים כל רגע שגורם לכם לחייך, ואל תאפשרו לאחרים לזלזל במה שעושה לכם טוב.
 

4. הסתכלו על עצמכם דרך עיני בן הזוג שלכם

אנשים חסרי ביטחון מתקשים לראות בעצמם דברים חיוביים, מה שגורם להם לעתים קרובות להתייחס בביטול לדברים החיוביים שבני זוגם רואים בהם. בפעם הבאה בה תצאו לבילוי משותף עם בני הזוג שלכם, תוכלו לנסות ולהיחשף בצורה שונה לתכונות האופי החיוביות שלכם באמצעות התרגיל הבא: בקשו מהם להכין רשימה של 10 דברים שהם אוהבים בכם, והכינו רשימה כזו גם לגביהם. כל אחד מכם יוכל להקריא בתורו סעיף אחד ולדון בו, מה שיעזור להעמיק את הקשר שביניכם ויאפשר לכם לראות את עצמכם באור שונה. אדם שיכול לחשוב על עצמו שהוא מאופק מדי, יכול למשל להיראות בעיני בת הזוג שלו כטיפוס רגוע ונינוח. לאחר הבילוי המשותף תוכלו להזכיר לעצמכם פעם ביום את רשימת התכונות שאתם מקרינים כלפי חוץ, ועם הזמן תוכלו להפנים ולהתחיל להאמין בה בעצמכם.

5. אל תאפשרו לפגמים להחליש אתכם

כמו שכבר צוין, מערכת יחסים אמתית מאפשרת לנו ללמוד לא רק על בן זוגנו, אלא גם על עצמנו. לא פעם מדובר בראי של ממש, וככלי כזה הזוגיות שלנו תציג בפנינו לא רק את מה שטוב, אלא גם את מה שפחות טוב. בשעה שדברים שנראים לנו כחסרונות עשויים להתפרש על ידי בני הזוג שלנו כתכונות חיוביות, פגמים שלמדנו לחיות איתם עלולים להכעיס אותם או להפריע להם. חלק מהפגמים הללו הם דברים שאנחנו רוצים לשנות, אולם אחרים הם חלק ממי שאנחנו ולא נרצה להיפרד מהם. אל תמהרו להשתנות בהתאם לציפיות או לדרישות של בני זוגכם, ולמדו לחשוב על כל הערה שלהם כדי להבין מתי מדובר בביקורת הגיונית ומתי מדובר בבקשות שחשוב לסרב להן. 
 

6. סלחו לעצמכם

כעס עצמי או נטירת טינה עלולים ללוות אותנו במשך תקופה ארוכה לאחר שביצענו טעות מסוימת, אפילו אם מדובר בטעות שנעשתה במערכת יחסים קודמת. בכל קשר עם כל אדם יהיו מקרים שבמהלכם נאמר או נעשה דברים שנצטער עליהם בדיעבד, והטעות החמורה ביותר שנוכל לעשות היא להעניש את עצמנו על כך. זכרו שכולנו טעינו בעבר, ואל תאפשרו לעובדה שאתם לא מושלמים לדכא אתכם או לחצוץ ביניכם לבין היכולת לאהוב את עצמכם. התמודדות ולמידה מטעויות היא חלק טבעי מכל מערכת יחסים, והיא לרגע לא אומרת שאינכם ראויים לאהבה.

7. זכרו שאהבה היא פעולה ולא רק רגש

ייתכן שכבר שמעתם בעבר שאהבה אמתית ומתמשכת מצריכה עבודה, שכן רגש הוא דבר חולף. אנחנו בוחרים לאהוב את בני הזוג שלנו גם כעבור תקופה ארוכה, בוחרים לראות בהם את הטוב ולסלוח להם על טעויות העבר. כל אלה נכונים מאוד גם כשמדובר באהבה עצמית. אם אתם מתקשים להרגיש שאתם אוהבים את עצמכם, בחרו לפעול בצורה אוהבת ומקבלת שתאפשר לרגש לבוא בעקבותיה. פנו זמן שיוקדש לטיפוח עצמי ולמילוי הצרכים שלכם, והקפידו לציין אותו ביומן ולוותר על התחייבויות או מפגשים עם אחרים לטובתו. ייתכן שמדובר בפעילות פשוטה מאוד כמו קריאת עיתון, מדיטציה או ארוחת בוקר, אבל אין ספק שתרגישו טוב יותר לאחר שתעשו אותה. בדיוק כשם שאתם לא מוותרים על מפגש עם חבר יקר, אל תוותרו על המפגש עם עצמכם.
 

כמה מילים לסיכום

אם אתם מרגישים שכל מערכת יחסים שלכם מלווה בתחושת חוסר אונים, חשש מפרידה או תלותיות, הגיע הזמן שתתמקדו בעצמכם ובמה שאתם אוהבים כדי לשפר את תחושותיכם האישיות ואת ההתנהלות מול בני זוג נוכחיים או עתידיים. הזכירו לעצמכם שמדובר בעיקרון החשוב ביותר שיבטיח לכם מערכת יחסים בריאה, מאושרת ומכבדת, ויאפשר לכם לתרום לזוגיות בדרך הוגנת ושוויונית. 
 
מקור תמונה ראשית: diffuser
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.