header

מתכון לריזוטו בתוספת עלי סרפד וציר ירקות

סרפד משמש ברפואה האלטרנטיבית לטיפול בדלקות בדרכי השתן, הרעלות קיבה, כאבי גב ופרקים ונשירת שיער. למרות שהצמח קוצני ולא מצטייר כידידותי לסביבה, הסרפד תמיד נחשב בעל סגולות מרפאות בגלל העלים שלו. אפשר לחלוט חופן של עלים במים חמים, אבל מתברר שאפשר גם לשלב אותם כחלק ממנה נהדרת של ריזוטו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לריזוטו בתוספת עלי סרפד וציר ירקות
רכיבים לריזוטו:
עלי סרפד - 100 גר' (ניתן להשיג בחנויות טבע)
חמאה - 30 גר'
בצל - 1 (קצוץ דק)
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (טחון)
חמציצים - 50 גר' (לא חובה)
גבינת פרמז'ן - 50 גר' (או גבינת עיזים מגורדת - לא חובה)
אופן הכנת הריזוטו:
  1. שטפו את עלי הסרפד בקערה עם מים (הפרידו מהגבעולים) וסננו. preperation
  2. הרתיחו סיר מים מלוחים ולאחר הרתיחה הכניסו את עלי הסרפד.
  3. הרתיחו שוב, המתינו מספר דקות וסננו את המים.
  4. מומלץ לסחוט את עלי הסרפד ככל שניתן, ולאחר מכן לקצוץ אותם דק.
  5. חממו את ציר הירקות בתוך סיר והביאו אותו אל סף רתיחה.
  6. בינתיים, המיסו חמאה במחבת עמוקה והוסיפו את הבצל.
  7. הנמיכו את עוצמת האש וערבבו את הבצל מפעם לפעם למשך 10 דקות, עד שיהיה רך ושקוף (ללא השחמה).
  8. הוסיפו את האורז למחבת וערבבו עם הבצל.
  9. הוסיפו למחבת כשליש מציר הירקות והביאו לרתיחה.
  10. תוך כדי ערבוב, כאשר הציר מתחיל להצטמצם, הוסיפו את הסרפד הקצוץ ומעט מן הציר.
  11. הקפידו להוסיף מעט מציר הירקות אל הריזוטו בהדרגה עד שהוא נספג ומגיע למידת בישול "אל דנטה" (מרקם מוצק וקשה אך לא קשה מדי).
  12. כעבור 20 דקות מתחילת הבישול, הריזוטו יקבל מרקם קטיפתי, הורידו אותו מהאש והוסיפו תבלינים אם חסר.
  13. בשלב הזה ניתן להוסיף חמציצים ומעט חמאה, ולפזר את הגבינה מעל.
  14. השאירו מכוסה למספר דקות והגישו.
מקור: לאה בנקסוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.