maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללחם הודי

מעבר לעובדה שהלחם ההודי עשיר ברכיבים בריאים וטעימים, הודות לכורכום, כמון וג'ינג'ר, מדובר במנת פתיחה מצוינת עבור כל מי שמעוניין להגן על הלב, להוריד את רמת הסוכר והכולסטרול בגוף וליהנות משיפור ברמות הגלוקוז בדם. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון ללחם הודי
רכיבים ללחם הודי:
לחם - 10 פרוסות (מקמח מלא, חתוכות לקוביות)
יוגורט - 1 כוס (דל קלוריות)
אבקת כורכום - ¼ כפית
זרעי כמון - 1 כפית
צ'ילי ירוק - 1 (חתוך דק)
עלי קארי - 3-4 (קארי פאטה, ניתן למצוא בחנויות התבלינים)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורד)
בצל - ¼ כוס (חתוך לפרוסות)
שמן - 2 כפיות
מים - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה, להגשה)
אופן הכנת הלחם הודי:
  1. הכניסו אל תוך קערה בינונית יוגורט, אבקת כורכום, מלח (במידת הצורך) ו-2 כפות מים, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את קוביות הלחם וערבבו עד שהלחם יהיה מצופה בתערובת היוגורט.
  2. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 2 כפות שמן ואחרי שהוא יתחמם הוסיפו זרעי כמון. כשזרעי הכמון יחלו להשמיע קולות פיצוח, הוסיפו צ'ילי ירוק, עלי קארי וג'ינג'ר, וטגנו במשך מספר שניות. כעת, הוסיפו פרוסות בצל, וטגנו עד שישחימו קלות. preperation
  3. הנמיכו את האש, הוסיפו את הלחם המצופה, ערבבו מדי פעם והמשיכו לטגן עד שהלחם יקבל גוון חום זהבהב.
  4. לבסוף, הכניסו את הלחם אל תוך קערת הגשה, קשטו אותו בכוסברה לפי טעמכם והגישו.
מקור: לימור י.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: