header

מתכון למרק סלק וגזר

המרק האדמוני והנפלא הזה מכיל ירקות אהובים כמו גזר ותפוחי אדמה, וכן סלק שעשיר בוויטמינים A ,C ו-B6, מגנזיום, ברזל וחומצה פולית, שכולם יחד שומרים על התאים מנזקים ונלחמים בזיהומים ובדלקות. תוספת של גבינת שמנת עשירה או שמנת חמוצה קרה למרק המהביל הזה תעלה חיוך על פני כל מי שיטעם ממנו.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק סלק וגזר מקור תמונה: aser
רכיבים למרק:
שמן זית - ½ כפית
בצל - 1 (חתוך דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
גזרים - 2 (חתוכים לקוביות קטנות)
עלי דפנה - 2 כפות
תפוחי אדמה - 200 גר' (חתוכים לקוביות)
סלק - 500 גר' (חתוך לקוביות)
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
טימין - ½ כפית
אופן הכנת המרק:
  1. חממו את השמן בסיר גדול, הוסיפו לו בצל וטגנו במשך 2-3 דקות.
  2. הוסיפו לסיר את השום, טגנו במשך דקה והוסיפו את קוביות הסלק, הגזר ותפוחי האדמה. טגנו במשך 3 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד. preperation מקור תמונה: Adam Hirsch
  3. הוסיפו לסיר את ציר הירקות, רסק עגבניות, עלי דפנה ותימין, הביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית ובשלו במשך 20 דקות או עד שהירקות מבושלים היטב.
  4. הוציאו את עלה הדפנה מהסיר, העבירו את המרק למעבד מזון ורסקו היטב. חלקו לקערות והוסיפו גבינת שמנת או שמנת חמוצה קרה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.