header

מתכון לצלי בקר מבושל עם ירקות

קדרת צלי - קוביות בשר (או נתח שלם) המתבשלות או נאפות בתנור באיטיות עם ירקות ורוטב משגע. מנה שלמה בסיר אחד, המתאימה לערב שישי עם החלה הטרייה, לאירוח, או סתם ליום סגרירי כשמתחשק אוכל מחמם ועשיר בטעמים.

מתכון לצלי בקר: צלי בקר עסיסי עם ירקות

כמה טיפים שכדאי להכיר כדי להכין צלי בקר מושלם המבושל עם ירקות

מתכון לצלי בקר: קוביות בשר בקר

הבשר: הנתח המומלץ הוא "צלי כתף" (מספר 5) הוא עשיר ברקמת ג'לטין המעניקה לבשר עסיסיות. כמו כןף מתאימים גם נתחים כמו: כתף מרכזית (מספר 4) או פילה מדומה (מספר 6). אפשר לבקש מהקצב לחתוך את נתח הבשר לקוביות, לרכוש קוביות חתוכות או לעשות זאת בעצמכם בבית. אפשר להשאיר את הנתח שלם ולפרק לאחר הבישול כמו במתכון הבא: צלי כתף שלם בתנור

הנוזלים: הבשר מבושל עם רוטב, הרוטב לא צריך לכסות את הבשר במלואו. אפשר להוסיף לרוטב יין אדום או לבן (לפי טעמכם האישי), ציר בקר או מים בתוספת תיבול עשיר.

ירקות ותוספות: דרך אחת היא לבשל את נתחי הבשר ואח"כ לשלב אותם עם תוספת שתספוג את הרוטב, והדרך השנייה היא להכין תבשיל קדירה בסיר אחד עם קוביות הבשר ומגוון ירקות כמו: תפוחי אדמה, גזר, קישואים, פטריות וירקות שורש. רצוי להוסיף את הירקות כשעה לאחר הבישול כדי שלא יהיו רכים מדי ויתפוררו.

בישול בתנור: ניתן להכניס את הסיר לאחר שעת בישול על הגז לשעה נוספת בתנור - אם בחרתם בדרך זו, אל תשכחו להשתמש בסיר עם ידיות חסינות לחום ללא פלסטיק ורצוי שיהיה מכסה מתאים. אם אין מכסה אפשר לכסות את הסיר או התבנית ברדיד אלומיניום.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם תוספת שתספוג בכבוד את הרוטב כמו אורז לבן, בורגול, קוסקוס ועוד.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לצלי בקר מבושל עם ירקות
רכיבים לתבשיל:
כתף בקר - 1.5 ק"ג (בשר מס' 5, חתוך לקוביות או פרוסות די עבות )
בצלים - 2 (קצוצים)
תפוחי אדמה - 4 (קלופים, חתוכים לקוביות)
גזרים - 2 (קלופים, חתוכים לקוביות או פרוסים)
שיני שום - 3 (פרוסות )
סלרי - ענף
שמן זית - 2 כפות
עלי דפנה - 2 עלים
סוכר - כפית שטוחה
מלח - כפית
יין אדום - ½ כוס (לא חובה )
מים - 2 כוסות
בצל ירוק - 1 (לקישוט מעל )
אופן הכנת התבשיל:
  1. מחממים סיר רחב (או מחבת) על להבה גבוהה עם שמן זית, חותכים את הבשר לקוביות, צורבים אותו מכל הצדדים עד הזהבה ומוציאים מהסיר. preperation
  2. בסיר שטוגן בו הבשר, מוסיפים את הבצל הקצוץ והסלרי ומטגנים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והשום ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כדקה.
  5. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את התבלינים: פפריקה, סוכר, מלח, פלפל, ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את היין, המים ועלי הדפנה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר, מחלישים את להבת הגז לבינונית-נמוכה, ומבשלים כשעה.
  8. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר, ומבשלים שעה נוספת עד שהבשר והירקות רכים.
  9. מגישים בצלחת עמוקה, עם אורז או קוסקוס ומפזרים מעל בצל ירוק חתוך. preperation
טיפ השף:
לקבלת טעם מיוחד ניתן להחליף את היין בבירה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: