maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף צלוי עם תמרים, גזר ופיסטוקים

מתכוני עוף הם הבסיס לכמה מהמנות הפופולריות ביותר כמעט בכל בית ולכל אחד מתכון מיוחד משלו, אך אם מתחשק לכם לגוון קצת במנות ולטעום משהו חדש ומקורי, כדאי לכם לנסות את מתכון העוף הצלוי שלפניכם. מעבר לתבלינים הרגילים כמו מלח, שמן זית ושום, הוא מכיל מרכיבים רבים ומתקתקים שהופכים אותו למנה אהובה גם בקרב ילדים.
 
 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי עם תמרים, גזר ופיסטוקים מקור תמונה: onceuponachef
רכיבים לעוף:
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ לימון - 3 כפות
גרידת תפוז - 1 כפית
מיץ תפוזים - 6 כפות (סחוט טרי)
שמן זית - 6 כפות
חרדל - 3 כפות
דבש - 6 כפות
צ'ילי - ½ כפית
מלח - ½2 כפיות
שיני שום - 3 (קצוצות גס)
עלי טימין - 1 כפית (מיובשים)
עוף - כ-½1 קילוגרם (ירכיים, שוקיים וחזה)
גזרים - 3 כוסות (חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ)
בצל - 1 (בינוני, חצוי ופרוס דק)
תמרים - 1 כוס (מגולענים ופרוסים דק)
בצל ירוק - 12 כפות (קצוץ גס - לקישוט)
פיסטוקים - ¼ כוס (מלוחים וקצוצים - לקישוט)
אופן הכנת העוף:
  1. הכינו את המרינדה עבור העוף בצורה הבאה: ערבבו בקערה בינונית גרידת לימון, גרידת תפוז, מיץ לימון, מיץ תפוזים, שמן זית, חרדל, דבש, צ'ילי, שום, טימין ומלח.
  2. הכניסו לשקית עם אפשרות סגירה את העוף, הגזר, התמרים, והבצל. צקו את הרוטב אל תוך השקית וסגרו אותה היטב.
  3. נערו את השקית כך שהמרינדה תצפה את כל חלקי העוף, הניחו את השקית בתבנית והכניסו אל המקרר למשך 6 שעות או למשך לילה.
  4. לאחר ההשריה במרינדה, הפעילו את התנור וחממו אותו לחום של 220 מעלות.
  5. הוציאו את שקית העוף עם הירקות והמרינדה, ופזרו את על תכולתה בתוך התבנית כשהעור של העוף מופנה כלפי מעלה.
  6. הכניסו לתנור וצלו את העוף עד לגוון חום-זהוב ולריכוך מלא של הבשר, כ-40-45 דקות. (בערך במחצית זמן הצלייה, הוציאו את התבנית מהתנור וערבבו את הירקות והעוף כדי שלא ישרפו במהלך הבישול).
  7. בסיום הבישול, העבירו את העוף והירקות לכלי הגשה, צקו מעל מעט מהרוטב שבתבנית, פזרו בצל ירוק ופיסטוקים, והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר