header

מתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני

ארנצ'יני היא מנה איטלקית אהובה ומוכרת של כדורי אורז וגבינה מטוגנים ופריכים – אבל הפעם הבנו לכם גרסה מיוחדת ביותר המגיעה מסיציליה היפה שבדרום איטליה. היא כוללת שילוב של האורז והגבינות עם עלי תרד טריים – מה שרק משדרג את הטעם הנפלא גם כך. יש כאן כמה שלבים שצריך לעבור, אף התוצאה בסוף חלומית.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: בינוני
מתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני מקור תמונה: all recipes
רכיבים למתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני :
ציר עוף - 4 כוסות
חוטי זעפרן - ½ כפית (מפוררים)
אורז ארבוריו - ½1 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 3 (כתושות)
יין לבן - 1 כוס
תרד - 2 כוסות (טרי, קצוץ)
חמאה - 2 כפות
גבינת פרמז'ן -  ½1 כוסות (מגוררת)
מוצרלה - 220 גרם (חתוכה לקוביות קטנות)
קמח - 2 כוסות
ביצים - 2 (טרופות קלות)
שמן צמחי - לטיגון עמוק
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני :
  1. הכניסו את כוסות ציר העוף ואת חוטי הזעפרן לתוך סיר גדול והביאו לרתיחה על גבי להבה גבוהה.
  2. הכניסו לסיר את אורז הארבוריו, הביאו שוב לרתיחה, והורידו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה. כסו את הסיר וחממו עד שהאורז מתרכך, אך עדיין מעט קשיח, כ-16 דקות.
  3. בסיר גדול נפרד חממו את שמן הזית על להבה בינונית. הכניסו פנימה את הבצל וטגנו למשך דקה, לאחר מכן הוסיפו פנימה את שיני השום, ערבבו והמשיכו לטגן עד שהבצל מתרכך והופך שקוף למחצה – כ-3 דקות.
  4. הוסיפו לסיר את היין, עלי התרד והחמאה והביאו לרתיחה.
  5. הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה, וקפלו לתוך הסיר את האורז שחומם ואת גבינת הפרמז'ן. בשלו למשך מספר דקות עד שהתערובת מתקשה מעט ביחד.
  6. הורידו את הסיר מהכיריים, פזרו את תוכנו על תבנית אפייה, וקררו את תערובת הארנצ'יני לגמרי במקרר למשך 4 שעות לפחות או ללילה שלם.
  7. ברגע שתערובת האורז התקררה, צרו את הארנצ'יני על ידי ערבוב של קוביות מוצרלה עם 3 כפות מתערובת האורז ויצירה בעזרת היד של כדור בקוטר של 2.5 ס"מ. הניחו את הכדור בצד והמשיכו כך עם כל שאר קוביות המוצרלה ותערובת האורז.
  8. כשסיימתם לייצר את כל הכדורים שלכם, הניחו את הקמח, הביצים, ופירורי הלחם בקערות נמוכות – כל אחד מהרכיבים בקערה נפרדת.
  9. אחד אחרי השני, העבירו את כדורי הארניצ'יני בקערות – ראשית בקערית הקמח (נערו מעט לאחר מכן כל כדור, כדי להיפטר משאריות קמח עודפות), לאחר מכן טבלו בביצה ואז גלגלו בפירורי הלחם.
  10. חממו את השמן הצמחי במחבת לטיגון עמוק או במחבת חשמלית על חום של 175 מעלות.
  11. טגנו את הארנצ'יני בשמן החם בקבוצות של 5-6 כדורים בכל פעם, עד שהם מזהיבים, כ-4 דקות.
  12. יבשו את הכדורים על מגבת נייר והגישו חם. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: