header

מתכון ללחם שום עם תבלינים וגבינה

לחם שום הוא דבר מוכר שרבים אוהבים לאכול, לכן רצינו לתת לכם מתכון טעים ונהדר שמשדרג את המאפה הממכר הזה ויגרום לו להפוך לאחת ממנות הדגל החדשות של המטבח הביתי שלכם - שיריח כמו בית מאפה איטלקי אמיתי לאחר שתכינו את המאכל הזה.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם שום עם תבלינים וגבינה מקור תמונה: chewtown
רכיבים ללחם שום ותבלינים:
קמח - 500 גרם
מלח - ½ כף
סוכר - ½ כף
מים - ½1 כוסות (בטמפרטורת החדר)
משפר אפייה - ½ כפית (לא חובה)
שמן זית - ½ כף
שן שום - 1 (כתושה)
פטרוזיליה - ⅓ כוס (מיובשת)
בזיליקום - ⅓ כוס (מיובש)
רוזמרין - ¼ כוס (עלים מיובשים וקצוצים)
חמאה - 1 כף
מוצרלה - כ-2 כוסות (מגורדת)
אופן הכנת הלחם שום ותבלינים:
  1. הכניסו לקערת מיקסר חצי מכמות המים ואת השמרים היבשים, משפר האפייה, הקמח, הסוכר והמלח - והפעילו. הוסיפו את יתרת המים בהדרגה תוך לישה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. הוסיפו את שמן הזית אל הקערה ולושו כ-2 דקות (הוסיפו קמח אם הבצק נעשה דביק מדי), המשיכו לעבד את הבצק עוד כ-5 דקות עד שהוא נפרד מדפנות הקערה.
  3. הניחו את הבצק לתפיחה למשך שעה עד שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח. לאחר התפיחה הכו בבצק כדי להפילו והניחו לו לתפוח שוב.
  4. לאחר ההתפחה השניה, יש להוציא את הבצק מהקערה אל משטח עבודה מקומח קלות ולרדד את הבצק ליריעה בגודל 50X25 ס"מ.
  5. מרחו את החלק העליון של הבצק בחמאה ופזרו מעל שום כתוש, פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין וגבינה מגורדת וגלגלו למעין רולדה. הניחו את הרולדה בתבנית אפייה ותנו ללחם לתפוח כ-15 דקות.
  6. אפו בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-40 דקות עד להזהבת החלק העליון, הוציאו את הלחם מהתנור והניחו לו להצטנן כ-10 דקות לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.