maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט עוף ועליי קייל

כמעט ואין ארוחה שבמסגרתה אני לא מגישה לאורחים ולבני המשפחה שלי סלט ירקות טרי, אבל הוא מעולם לא היה הכוכב של השולחן עד שגילתי את המתכון שלפניכם. בעזרת כמה שדרוגים מפתיעים ובריאים המנה הזאת הופכת להרבה יותר מסתם סלט ירקות או סתם סלט עוף, היא חוויה של מרקמים וטעמים אהובים שניתן להכין במהירות ובלי כאב ראש. בנוסף לכך, השימוש במזון על כמו הקייל כתחליף לחסה המסורתית הופך את הסלט הזה לפינוק בריא מאוד, שגם מכיל כמות יפה של חלבונים ואשלגן הודות לחזה העוף ולצנונים שבו. אז מה הפלא שכל מי שרואה את הסלט הזה כל כך רוצה לטעום ממנו?

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עוף ועליי קייל מקור תמונה: countryliving
רכיבים לסלט עוף:
חזה עוף - 200-250 גר'
שמן זית - ½3 כפות
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
שן שום - 1 (קצוצה)
כרוב קייל - כ-150 גר' (עלים טריים, קצוצים)
פיתות - 1-2 (מקמח מלא)
מלפפונים - 2 (פרוסים)
צנונים - 5 (פרוסים דק)
עגבניות שרי - 1 כוס (חצויות)
בצל ירוק - 2 (גבעולים קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט עוף:
  1. תבלו את חזה העוף בעזרת תערובת התבלינים הקנויה או הביתית וגם בעזרת מעט מלח ופלפל לפי העדפתכם.
  2. חממו כף וחצי של שמן זית במחבת גדולה ואז טגנו את העוף עד שהוא מקבל צבע חום זהוב, כ-4 דקות לכל צד.
  3. בזמן שהעוף במחבת ערבבו בקערה קטנה את הטחינה הגולמית, מיץ לימון, 2 כפות מים, שום קצוץ ואת שארית שמן הזית (כ-2 כפות). הוסיפו מלח ופלפל במידת הצורך.
  4. כאשר העוף מוכן, הוציאו אותו מהמחבת וחיתכו אותו לקוביות או רצועות בגודל הרצוי.
  5. כעת יש לקחת את הפיתות ולחמם בתנור, על גריל או בטוסטר אובן עד שהן מקבלות מרקם פריך וגוון מוזהב קלות. preperation מקור תמונה: spanishfoodblog
  6. בזמן שהפיתות מתחממות יש לקצוץ ולפרוס את כל הירקות, להכניס לקערה בגודל מתאים ולהוסיף את תערובת הטחינה.
  7. הוסיפו לקערה את העוף המוכן ושברי פיתות פריכות בכמות הרצויה (ניתן להגיש אותם גם לצד הסלט). יש לערבב את כל הרכיבים בקערה, לתבל במעט מלח, פלפל או שמן זית במידת הצורך ולהגיש לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: