header

מתכון למרק פסטה עם שעועית

מתכון למרק איטלקי שהוא לא רק עשיר בטעמים, בריא ומזין, אלא הוא גם צבעוני ומרשים את כל הסועדים. במנה הזו תמצאו שילוב בין החלבון של השעועית עם הפחמימה של הפסטה, אשר יחדיו יוצרים בסיס לארוחה מזינה ומשביעה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק פסטה עם שעועית
רכיבים למרק שעועית:
שמן זית - 3 כפות
בצל - ½1 כוסות (קצוץ)
גזר - ⅔ (חתוך דק)
סלרי - ⅔ (חתוך דק)
מים - ½3 כוסות
שעועית לבנה - ½2 כוסות (מבושלת)
עגבניה - 1 (גדולה, חתוכה דק)
פסטה - 1 כוס
בצל ירוק - ⅓ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כפית (להגשה)
אופן הכנת המרק שעועית:
  1. בשלו את השעועית הלבנה עד שהיא כמעט רכה (המשך הבישול שלה יהיה במרק). סננו את השעועית ושמרו בצד את נוזלי הבישול שלה. preperation
  2. חממו 3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, את הגזר ואת הסלרי וטגנו עד שכל הירקות יתרככו.
  3. הוסיפו את המים, את העגבניה והשעועית יחד עם נוזל הבישול והביאו לרתיחה.
  4. לאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו את המרק במשך כ-25 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם.
  5. הוסיפו את הפסטה והביאו לרתיחה פעם נוספת.
  6. בשלו עד שהפסטה תתרכך אך עדיין מוצקה מעט, כ-10 דקות. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים.
  7. תבלו את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. המרק מוכן וכעת נשאר רק לצקת אותו לקערות. ניתן להגיש עם מעט בצל ירוק קצוץ, וטפטופים של שמן זית כתית מעולה.
מקור: שמוליק הכט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.