maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שולחן החג המושלם – המדריך להרכבת שולחן חג בלתי נשכח

השנה הזו חוגגים את החג אצלכם ואתם מתכוננים בקדחתנות. ניקיון הבית אינו מבייש את ההכנות לפסח, מוצרי המזון כבר במקרר מוכנים להפוך למעדני חג משובבי נפש וכעת כל שנשאר הוא רק לעצב את שולחן החג המזמין ביותר שיקטוף שלל מחמאות. אספנו עבורכם מספר טיפים קצרים לעיצוב שולחן חגיגי במיוחד.

מתחילים מהמפה

סידור השולחן שלנו מתחיל מהמפה המהווה בסיס לכל השפע שיונח על השולחן. תוכלו להתחיל ממפה לבנה חלקה ועליה להניח מפה ארוכה צבעונית (ראנר). היום, אנו רואים גם בתים רבים ההופכים את הצבעים ומשתמשים במפה מהודרת צבעונית ועליה מניחים מפה ארוכה לבנה. לאחר מכן, על גבי המפה כדאי להניח פלייסמנטים צבעוניים בגוונים סולידיים או מטליים ואז לעבור לכלי ההגשה.
 
עריכת שולחן חג: שולחן חגיגי

אל תוותרו על הסט

במהלך השנה אנו מתפשרים מעט על ההתאמה בין צבעי הכוסות לצלחות ולפעמים גם חוטאים בארוחת שחיתות המוגשת על כלי פלסטיק חד פעמיים. אך אם תרצו שארוחת החג שלכם תהיה לא פחות ממושלמת נסו לא לוותר על סט צלחות אחיד לכל המשפחה. ישנה תחושה "חגיגית" יותר באכילה על צלחות פורצלן המונחות על גבי הפלייסמנטים המשוות לשולחן שלכם מראה יוקרתי ביותר. אם לסט שלכם יש פס זהב או כסף ניתן לשלב אלמנטים קטנים בגוונים אלו בכדי ליצור הרמוניה בין כלי האוכל לפרטי הנוי על השולחן. טיפ קטן לעיצוב פרקטי – נסו למקם מראש את כלל הצלחות בהן האורחים יעשו שימוש במהלך הארוחה על השולחן, כאשר צלחת המתאבנים קטנה יותר מצלחת המנה העיקרית ומונחת מעליה. 

עם איזו כוס נרים לחיים?

אין ספק שלכוסות היין יש מקום נכבד בעיצוב השולחן, שכן צורתן של הכוסות, צלילותן ועיצובן תורם רבות לנראות השולחן. כפי שישנם סוגי יין שונים כך גם יש סוגים שונים של כוסות עבורו. ליינות יש שני סוגים עיקריים של כוסות, הסוג הראשון הוא עגלגל מעט וכולל פתח צר ומתאים ליינות החזקים יותר. הסוג השני הוא בעל פתח רחב המכוון את המשקה לקצה הלשון ומתאים ליינות בעלי רמת חומציות גבוהה בטעמים פירותיים וגם ליינות מבעבעים. אם ברצונכם להעניק לאורחים את החוויה המושלמת בזמן הארוחה, הניחו שני סוגים של כוסות יין ליד כל אורח. 

עיצוב הסכו"ם

לסכו"ם שמונח על השולחן יש חשיבות רבה גם כן, ואם הארוחה שלכם כוללת מספר מנות השתדלו להניח מראש את מספר המזלגות והסכינים הנדרשים עבור כל אחת מהמנות המוגשות לשולחן, אם אתם מגישים מרק הניחו גם כף ואל תשכחו להניח כפית עבור הקינוח. את הסכו"ם תוכלו להניח על מפית בגוונים המתאימים לגווני האלמנטים השונים על השולחן. אם הפריטים המוגשים נראים מרשימים במיוחד (כמו סכו"ם בגווני זהב או נחושת עם עיטורים) הניחו אותם על מפית מבד כותנה בצבע לבן או שמנת על מנת להדגיש את גווניהם וצורתם הייחודית.

עיצובי פרחים מרהיבים

כלי הגשה ממלאים את השולחן והצלחות והכוסות מעוצבים בקפידה, אך במרכז השולחן נשאר עוד שטח ריק, נראה כי על המפה הלבנה חסר עוד אלמנט צבעוני שיחיה את העיצוב ויוסיף תחושה חמימה וחגיגית. סידורי פרחים צבעוניים ימלאו בדיוק את הנישות הריקות ויפיצו ברחבי השולחן ניחוחות משכרים של פרחים טריים. בחרו סידורים המשתלבים היטב עם הצבעים השולטים בשולחן. אם המפיות המונחות לצד הצלחת בצבע ארגמן כהה – וורדים אדומים יוסיפו עיצוב דרמתי. אם הצלחות והכוסות במגוון צבעים תוכלו להשתמש באותם הצבעים בסידור הפרחים וליצור עיצוב מרתק המושך את העין.

נרות חגיגיים

גם אם מעל השולחן שלכם דולק שנדלייר עמוס נורות, הוספה של נרות חג תוסיף נופך מיוחד וקלאסי לשולחן החג. תוכלו לבחור פמוטים מודרניים בהם נרות עגלגלים דולקים זמן קצר או להוסיף פמוטים מרשימים עם מספר נרות ארוכים, כמו כן תוכלו לשלב כוסיות קטנות עם מים ובתוכן להניח נרות צפים. אלמנט הנרות יתן לשולחן אור רך ונעים אשר יתמזג עם הפרחים שלכם ושאר הכלים על גבי השולחן. אלמנט קסום ובטיחותי נוסף לראש השנה יכול להיות מיקום נרות בתוך צנצנות אדמדמות המזכירות בצורתן תפוח או רימון.

הגישו בקבוקי יין כיד המלך

הרי אין ארוחת חג בלי יין. ארוחת החג היא גם האירוע המושלם לנסות את סוגי היין השונים שעדיין לא טעמתם. כאשר האורחים שלכם מגיעים לביתכם תוכלו לפנק אותם ביין מבעבע וקל כפתיח לערב החג. למנות הקלילות או למתאבנים רצוי להגיש יין לבן בטעמים עדינים, גם אם הארוחה היא על טהרת מאכלי חלב מומלץ להוסיף יין לבן שישלים את טעמן של הגבינות ויעשיר אותם. למנות הבשריות הכבדות יש להתאים יין אדום. לקראת הקינוח נמליץ להגיש יין קינוח שגם הוא בדר"כ יין לבן מתקתק המתגלגל על הלשון בנעימות. 

קערת פירות צבעונית במרכז השולחן

בסיום הארוחה, תוכלו להוסיף אלמנט נוסף אשר יעשיר את שולחן החג שלכם - קערת פירות טריים. את הקערה הצבעונית והגדושה בכל טוב תוכלו למקם במרכז השולחן או לפזר פירות במספר קערות לאורך שולחן ארוך יותר. נסו להיות יצירתיים במיוחד ולשלב מגוון רחב של סוגי פירות החל מפירות הדר וכלה בפירות אקזוטיים יותר שנועדו בעיקר לקישוט, כמו אננס שלם או פיטאיה. לצדם תוכלו להניח בצורה יפה בננות, קיווי, תפוחים, אגסים, אפרסקים ופירות נוספים. לצד קערת הפירות העסיסיים מומלץ להניח מתקן אסתטי עם מפיות נייר ומזלגות קוקטייל קטנים להשלמת העיצוב.
 
חג שמח!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו