maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

עוגת שברי שיש - קינוח טעים ומרהיב כאחד

עוגה כזאת עוד לא ראיתם ולא הכנתם! הקינוח היפהפה הזה, שנראה כמו תוצר של קונדיטוריית בוטיק, הרבה יותר פשוט ממה שאתם מדמיינים: הבסיס הוא עוגת שוקולד פשוטה, עסיסית וטעימה, מעליו יש ציפוי מי ורדים מתוק ועדין אשר עליו מודבקות חתיכות "שיש" פריך משוקולד לבן. המתכון מורכב משלושה שלבים קלים אותם תוכלו לבצע אחרי שתכינו לעצמכם את המרכיבים הדרושים ואני מוכנה להתערב שהתוצאה תהייה שונה לחלוטין מכל עוגה שהכנתם עד היום! 

עוגת שיש ורדים ושוקולד
cakewhiz

 

אז איך מכינים את היצירה מהרהיבה הזאת? לפי השלבים הבאים:

1. הכינו שתי עוגות שוקולד קטנות, רצוי מרובעות.

אם אין לכם תבנית מרובעת אתם יכולים להשתמש במלבנית ולחתוך אחר כך את העוגות או עוגה אחת גדולה לפי הצורך. את עוגת השוקולד הכינו לפי מתכון שאתם אוהבים או לפי המתכון המנצח הבא: 

מרכיבים: 

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • ½ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • ½ קרטון שמנת מתוקה

אופן ההכנה: 

  • מערבבים הכול בקערה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שקיסם שנעצתם במרכז העוגה יוצא עם פירורים קטנים בלבד. מוציאים את העוגה להתקרר בחוץ. 

2. לאחר שהעוגות התקררו הניחו אותן זו על זו ליצירת קובייה מלבנית. 

עוגת שיש ורדים ושוקולד
 

 

3. צפו את הקובייה שנוצרה בציפוי סמיך וטעים. איך מכינים אותו? כך:

מרכיבים: 

  • ½ כוס חמאה
  • ½ כוס שמן קוקוס 
  • 2-1 כפות סירופ ורדים או מי ורדים
  • 2 שקיות אבקת סוכר (ניתן להוסיף עוד לפי הטעם)
  •  כוס קמח לבן
  • ½ כוס חלב
  • אופציה מומלצת: 3-2 "נשיקות" (מרנג) לבנות מעוכות לאבקה

אופן הכנה:

  • בסיר קטן על אש קטנה ערבבו את החלב, הקמח ושקית אבקת סוכר.
  • חממו את התערובת לחום בינוני תוך ערבוב מתמשך עד שלא יישארו בה גושים.
  • כשהתערובת מתחילה להסמיך ולהידבק לכף הערבוב, הסירו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • הקציפו בקערה את שמן הקוקוס והחמאה עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
  • תוך כדי הקצפה הוסיפו בהדרגה שקית אבקת סוכר והמשיכו להקציף עד שהיא נבלעת בתערובת.
  • הוסיפו את התערובת שבסיר (רק אם הגיעה לטמפרטורת החדר!) לתערובת שבקערה. 
  • הוסיפו לפחות כפית אחת של סירופ ורדים (או יותר אם אתם רוצים צבע כהה יותר), הקציפו הכול לתערובת אחידה ובדקו האם אתם רוצים להוסיף עוד סוכר.

 

4. הדביקו על דופנות העוגה חתיכות "שיש" שבורות. איך מכינים אותן? כך: 

מרכיבים: 

  • ½3 טבלאות שוקולד לבן
  • 2-1 כפות סירופ ורדים 

אופן ההכנה:

  • המסו את השוקולד במיקרוגל - בתחילה ל-20 שניות ואז ערבבו, וכך הלאה עד שכל השוקולד נמס.
  • מזגו את השוקולד המומס לתוך תבנית נקייה שעליה נייר אפייה, ושטחו אותו באופן שווה בעזרת מרית. העובי תלוי בכם. בתמונה הציפוי הוא בעובי סנטימטר אחד. 
  • הזליפו כף או שתיים סירופ ורדים באופן אקראי על פני התבנית.
  • "רוצו" עם קיסם בתוך השוקולד וצרו מערבולות אדומות. 
  • הכניסו את התבנית לפריזר ל-20-15 דקות, עד שהשוקולד מתקשה לגמרי. אז אפשר לשבור אותו לחתיכות.
  • טיפ: כאשר אתם יוצרים את המערבולות אל תשאירו "שלוליות" קטנות של סירופ ורדים, כיוון שהן לא יקפאו יחד עם השוקולד אלא יישארו דביקות. צרו מערבולות עד שפסי סירופ הוורדים הופכים לדקים, כמו בתמונות. 
עוגת שיש ורדים ושוקולד
cakewhiz
 

5. לאחר שהדבקתם את חתיכות ה"שיש", העבירו את העוגה בעדינות לצלחת הגשה. 

6. גררו שוקולד לבן במסננת (בצד החורים הגדולים) או "גלפו" ממנו חתיכות בעזרת קולפן, ופזרו את שבבי השוקולד הלבן על המגש מסביב לעוגה.

 

זהו, העוגה מוכנה - אתם מוזמנים לשאת אותה אל האורחים ולשמוע את קריאות ההתפעלות!  מה שיפה בעוגה הזאת הוא שהיא נראית מושקעת מאוד אך למעשה קל להכין אותה. שלושת המרכיבים העיקריים - העוגה, הציפוי והשיש - מוכנים במהירות ובקלות. אז בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים את הסועדים בעוגה שכמוה לא ראו ולא טעמו, עוגת שברי השיש האדומה מבטיחה לענות על הציפיות. 

עוגת שיש ורדים ושוקולד
cakewhiz
מקור: דורית קינן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: