maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

השיטה המדעית לחיתוך עוגה

עד עכשיו היינו רגילים לחתוך עוגה בצורה משולשים, מה שנקרא 'חתיכות פאי'. הבעיה בשיטה הקלאסית, היא שאחרי כמה ימים פנים העוגה נהיה קשיח ולא נעים למגע. השיטה הבאה, המבוססת על תיאורית מתמטית (כן כן) תשנה את כל מה שידענו עד עכשיו על חיתוך עוגה. עקבו אחר השלבים הבאים, וגלו כיצד ניתן לחתוך עוגה בצורה חכמה ומדליקה יותר, שתשאיר אותה רכה ופריכה מבפנים, כדי שנוכל להינות ממנה כל השבוע.

 

אם עד עכשיו הייתם רגילים לחתוך עוגה בצורה כזו, עליכם להפסיק זאת ומייד!

 

שיטת החיתוך המסורתית, תשאיר רווח בתוך פנים העוגה, ובמידה ונחזיר אותה למקרר, החלק הפנימי יהיה קשיח ולא פריך

 

לכן, מה שנעשה - בשלב הראשון, ניקח סכין לחם ארוכה ונחצה את העוגה במרכזה פעמיים, כך שתיווצר לנו פרוסה ארוכה וטובה. את הפרוסה נשלוף החוצה, נניח בצלחת ונחלק אותה לכל המעוניין. זו פרוסה גדולה, שאפשר לחלק למספר אנשים.

 

לאחר שהוצאנו את החתיכה, נצמיד את שני חצאי העוגה לכדי עוגה 'שלמה' חדשה, ונחזיר למקרר.

 

לאחר יום או יותר, כשנרצה לאכול שוב מהעוגה, נוציא אותה מהמקרר ונחצה שוב. החיתוך זהה לשלב הקודם, אבל כעת הוא ייעשה בצורה אנכית אליו. ניתן להשתמש בגומיה נקייה ודקה כדי לשמור על יציבות העוגה בזמן החיתוך.

 

הוציאו את הפרוסות שחתכתם. שימו לב, שהפרוסות הן ממרכז העוגה, כך שאוויר ולחות חיצוניים ישפיעו עליהן בצורה המינימלית ביותר, וכך ההנאה מירבית.

 

הצמידו שוב את העוגה.

 

הדקו שוב בגומייה נקייה חדשה, במידת הצורך. חיזרו על התהליך עד שהעוגה 'תיעלם' לגמרי. 

 

מישהו אמר לכם אי פעם שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? ספרו לו על השיטה החדשה...

 

מקור תמונות: Numberphile 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: