maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

סלמון נורווגי ביתי ומעורר תאווה

לקס איכותי הוא תענוג אמיתי עבור מביני עניין, אך אין כיף גדול יותר מליהנות ממתכון שהכנתם בעשר אצבעות. אם יש לכם פינה חמה בלב ללקס ואהבה למטבח, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

מצרכים:

  • פילה סלמון שלם
  • שמיר
  • טרגון
  • עלי דפנה
  • שלושה בצלים סגולים
  • פלפל שחור שלם
  • חצי כוס וודקה איכותית (ניתן להוסיף ערק, למי שמעדיף)
  • לפחות כוס מלח גס וכוס סוכר (ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
מתכון ללקס
 

 

אופן ההכנה:

  • ראשית, הוציאו מן הדג עצמות שנותרו, כדאי להשתמש בפלאייר נקי עבור מלאכה זו.
מתכון ללקס
 
  • ערבבו יחד את המלח והסוכר.
מתכון ללקס
 
  • קצצו את עשבי התיבול דק.
מתכון ללקס
 
  • פרסו את הבצל הסגול לפרוסות קטנות ודקות.
מתכון ללקס
 
  • ערבבו את הבצלים עם עשבי התיבול והפלפל השחור.
מתכון ללקס
 
  • הזליפו את כל הוודקה על הדג.
מתכון ללקס
 
  • כסו את כולו בתערובת המלח והסוכר.
מתכון ללקס
 
  • הניחו מעל שכבה של טעמים עם עשבי התיבול, הבצל והפלפל.
מתכון ללקס
 
  • עטפו את כל הדג בניילון נצמד, אך השאירו פתח קטן דרכו יתנקזו הנוזלים. הניחו בקערה או מגש גבוה. רצוי להניח על הדג משהו כבד, אך לא כבד מדי, גם שתי בטטות יעשו את העבודה. 
מתכון ללקס
 
  • השאירו את הדג במקרר למשך יומיים כאשר אתם שופכים לכיור מדי 12 שעות את הנוזלים שהתנקזו.
מתכון ללקס
 
  • הוציאו את הדג מהמקרר והסירו ממנו את הניילון והעשבי התיבול. הבשר יהיה קשה ודק יותר, זה בסדר גמור ואפילו מצוין, כך תוכלו לחתוך את הדג בקלות לחתיכות דקות.
מתכון ללקס

  • נגבו עם מטלית נייר את הדג משאריות נוזלים ותבלינים.
מתכון ללקס
 
  • פרסו לכם כמה חתיכות דקיקות.
מתכון ללקס
 
  • אכלו בסיפוק והנאה שרק מי שהכין בעצמו כזה מעדן מכיר!
מתכון ללקס

 

מקור: שלי גרין
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: