maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תכינו חמאה תוצרת בית בבלנדר!

צ'יק צ'אק

אין כמו לחם המרוח בחמאה תוצרת בית, אמנם יש החושבים שזהו תענוג השמור ליחידי סגולה שחובצים חמאה בעצמם, אך תוכלו, עם מעט מאוד מאמץ, להכין גם אתם חמאה בבלנדר הביתי. שיטה מדליקה וטעימה במיוחד!
 
כל מה שתצטרכו בשביל להכין חמאה ביתית בבלנדר הוא:
  • 1 כוס שמנת להקצפה
  • 1 כוס מים
  • מלח (לא חובה)
 
חמאה תוצרת בית בבלנדר
 
אופן ההכנה:
טיפ: כדאי להתחיל כשהשמנת בטמפרטורת החדר, אחרת ייקח זמן רב יותר לחמאה להתגבש. 
 
1. שפכו כוס שמנת להקצפה אל תוך הבלנדר, הוסיפו מלח לפי הטעם – חצי כפית תהפוך את החמאה למלוחה די והותר, ואם אתם רוצים לוותר על הטעם המלוח, הוסיפו רק קמצוץ.
 
2. הפעילו את הבלנדר על מהירות בינונית עד מהירה וחכו עד שהחמאה תתגבש, ותופרד מהחובצה הנוזלית. זמן הערבוב תלוי בבלנדר שלכם, ויכול לקחת בין 3 ל-10 דקות. 
 
חמאה תוצרת בית בבלנדר
 
3. תנו לחמאה לנוח לשתי דקות, ושפכו את החובצה לכלי אחר. אפשר להשתמש בחובצה לאפייה, מרקים ורטבים, אז אל תזרקו אותה – חבל!
 
4. השלב הבא הוא השטיפה. הוסיפו לחמאה שבבלנדר כוס מים קרים (לא לערבב!) ושפכו אותם. חזרו על הפעולה עד שהמים נעשים מלבנים לשקופים, בערך 7 שטיפות.
 
5. כעת שימו את החמאה במסננת, ומעל קערה לחצו עליה עם כף, עד שכל הנוזלים יוצאים, והחמאה מוצקה יותר.
 
חמאה תוצרת בית בבלנדר
 
6. עטפו את החמאה הדוק בניילון נצמד, והניחו במקרר. לאחר כמה שעות היא תתקשה ותוכלו ליהנות מפרי עמלכם!
 
חמאה תוצרת בית בבלנדר
 
חשוב לציין: החמאה הביתית לא מחזיקה זמן רב במקרר כמו חמאה קנויה מהסופר, ורצוי להשתמש בה תוך כמה ימים. המלצתנו – הכינו עוגיות חמאה תוצרת בית, ותוכלו להתפאר בכך שהכנתם אותן מאפס! רק אל תשכחו לשמור קצת למרוח על הלחם...
 
חמאה תוצרת בית בבלנדר
 
 
מקור: מנחם אריאלי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: