maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ספגטי בלחם - מתכון איטלקי מנצח

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

חובבי אוכל איטלקי לא יוכלו לעמוד בפני המתכון הבא, שהוא השילוב האיטלקי המושלם - פסטה ברוטב עגבניות וגבינה בתוך פוקצ'ה טריה וחמה... אין יותר טעים מזה!

מתכון לספגטי בלחם

מצרכים:

לבצק:
  • 5 כוסות קמח לבן
  • כ-½1 כוסות מים חמימים
  • ½ שקית שמרים  (25 גרם)
  • ½ שקית משפר אפיה (25 גרם, אופציונאלי)
  • 4 כפות שמן זית
  • כף וחצי מלח
 
לרוטב:
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 חציל, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, חתוכות לפרוסות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
 
אופן ההכנה:
  • הכניסו למערבל עם וו לישה את כל החומרים היבשים להכנת בצק ואת שמן הזית.
  • ערבלו 3-5 דקות במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של מים, לאחר מכן ערבלו 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  • צרו כדור בצק והניחו בקערה, כסו במגבת והמתינו כ-30-40 דקות.
 
בזמן ההמתנה הכינו את הספגטי והרוטב:
  • הכינו את הספגטי בהתאם להוראות על האריזה, סננו וצננו.
 
מתכון לספגטי בלחם
 
הכינו רוטב עגבניות לפי טעמכם, או לפי המתכון הבא:
 
  • טגנו בצל בסיר כ-3 דקות, הוסיפו את החצילים והשום, המליחו, ערבבו וטגנו כ-5 דקות נוספות.
  • כסו את הסיר ואדו כ-10 דקות על אש נמוכה.
  • הוסיפו את העגבניות המרוסקות, סוכר, כשליש כוס מים, בזיליקום ופלפל שחור.
  • בשלו על אש נמוכה כ-20 דקות.
 
 
 
לאחר שהבצק תפח, צרו ממנו צורה אליפטית ורדדו.
 
מתכון לספגטי בלחם
 
 
על הבצק המרודד הניחו את הפסטה, הרוטב והגבינה הצהובה כך שיישארו שני קצוות
שווים באורך 6-7 ס"מ.
 
 
מתכון לספגטי בלחם
 
 
חתכו את הקצוות לפסים.
 
מתכון לספגטי בלחם
 
 
קלעו את הפסים מעל הספגטי ברווחים של סנטימטר אחד.
 
מתכון לספגטי בלחם
 
 
מרחו את החלק העליון של הלחם בביצה, ותבלו במלח גס, בזיליקום וגבינת פרמזן.
 
מתכון לספגטי בלחם
 

אפו בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות עד להזהבה של הלחם.

מתכון לספגטי בלחם
 

בתיאבון!

מקור: מיקי ורוני ט.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: