maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מטפונה - אמנות הבישול במדורה

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה

ל"ג בעומר הוא החג האהוב על אנשי המטפונה - אמני הכנת העוף במדורה. אנשי המטפונה אוהבים בישול ארוך ושונאים סירים, ויש להם מספר סודות מקצועיים. לכבוד ל"ג בעומר - הנה מתכון למטפונה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!

מדורת ל"ג בעומר
ל"ג בעומר - חג המטפונה
 

מצרכים:

  • עוף שלם, טרי ורחוץ
  • תבלינים ועשבי תיבול בעלי טעם חזק! טעמים חלשים ייבלעו בחום המדורה. מומלצים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה, רוזמרין, זעתר, מיץ לימון, כמון, אבקת מרק/גריל עוף, ג'ינג'ר מגורד
  • 10 שיני שום, קלופות
  • שמן זית
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 בטטות
  • 2 בצלים
  • 4 גזרים
  • בקבוק בירה
  • 2 גלילי נייר כסף

 

גחלים להכנת מטפונה
גחלים לוחשות. ודאו שיש לכם מספיק...
 

אופן ההכנה:

לוקחים את העוף ומורחים את שמן הזית מבפנים ומבחוץ.

מוסיפים את התבלינים (חשוב לשמור לירקות ולא להשתמש בהכל), ומרטיבים את פנים העוף בבירה. רצוי לסגור את הפתח באמצעות כדור נייר אלומיניום.

חורצים בעוף חריצים קטנים, לתוכם מכניסים את שיני השום.

חותכים את הירקות לרבעים, מכניסים לקערה עם שמן הזית והתבלינים, ומערבבים.

עוטפים את העוף והירקות יחד ב-7 שכבות של נייר אלומיניום, רצוי בצורת כדור או אליפסה.

מדליקים את המדורה וחופרים בור בעומק שיכיל את כמות העופות הרצויה, וכן את הגחלים.

לוקחים מהמדורה גחלים לוחשות ומכניסים לבור.

עליהן מניחים את  כדור נייר האלומיניום ומכסים בגחלים לחלוטין. אם אפשר לראות את כדור נייר הכסף, לא שמתם מספיק גחלים!

לאחר שעתיים וחצי עד שלוש שעות מוציאים את העוף, ונהנים מהעוף הטעים והרך ביותר שאכלתם בחייכם.

* טיפ למהדרין:
במקום הבירה ניתן להכין מראש רוטב למילוי העוף. איך מכינים את הרוטב? בשלו רוטב צ'ילי מתוק, יין אדום ותבלינים לבחירתכם - והרי לכם רוטב משובח שיוסיף טעם נהדר לעוף.

בתאבון וחג שמח!

מקור תמונות - FreeDigitalPhotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: