maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אופן ההכנה - לחצו על התמונות להפעלת אנימציה

מדריך מפורט להכנת סושי

 

 

 

שלב 1

יש להניח את הנורי על המחצלת(בקצה הקרוב אלינו) כאשר חלקו המחוספס פונה למעלה. הצד המחוספס של הנורי הוא זה שנדבק טוב יותר לאורז, והצד השני החלק, יחסית אינו דביק.

שלב 2

יש להרטיב את כפות הידיים ולקחת כמות אורז כזאת שאפשר לכדר כך ששתי הידיים הסגורות עוטפות את כל האורז.זאת כמות מתאימה לפוטו-מאקי, לאוסו-מאקי רצוי להשתמש בחצי מהמכמות. הרטבת הידיים הינה חיונית בכל התעסקות עם האורז, זאת משום שהאורז דביק, ועם ידיים יבשות פשוט אי אפשר להיפטר ממנו, וגם לא לעבוד איתו.

שלב 3

את האורז יש לפזר לשכבה אחידה על פני כמעט כל הנייר,פרט לפס של שני סנטימטרים בקצה הרחוק של הנורי אותו לא מכסים באורז . בשלב מאוחר יותר כשאר נסיים לגלגל את רול הסושי, השוליים הללו הן מה שיסגור את הרול הרמטית כמו פס הדבקה בנייר גילגול.

שלב 4

הנחת המילוי. כעת הגיע הזמן להניח בקצה האצה את רצועות הדג(רצוי לא יותר מאחת)ואת רצועות הירקות שיהוו את מילוי הסושי. חשוב לדאוג שהדג והירקות "תופסים" את מלוא רוחב האצה, אחרת הרול לא יהיה שווה לכל אורכו מאוחר יותר.

שלב 5

מתחילים לגלגל. תופסים בקצה המחצלת ובקצה האצה ביחד וסוגרים באמצעותם על המילוי, חשוב לשמור על לחץ אחיד על הרול בכיוון שמורה החץ באיור.

שלב 6

לנשום עמוק, הגעת לחלק הקשה. אחוז ביד אחת את קצה המחצלת ומשוך בעדינות קדימה, תוך כדי שהיד השנייה אוחזת בגבעה שנוצרה מעל המילוי בשלב הקודם ועוזרת לתנועת הגילגול תוך כדי הפעלת לחץ להידוק הרול המתהווה. אם לא הצלחת בפעם הראשונה, לא נורא, נסה שוב. אחרי כמה פעמים זה ממש כמו לרכב על אופניים, רק שבמקום אופניים יש לך אורז מוחמץ ודג עטופים באצה.

שלב 7

הרול מוכן. אם הקצה לא נדבק לחלוטין אפשר להרטיב אותו עם מעט מים כדי שיצמד. כעת כל שנותר לעשות זה לקחת סכין מטבח חדה ללא שיניים, אפשר להעזר אפילו בסכין יפאנית פשוטה, להרטיב אותה מעט ולחתוך את קצוות הרול, אחר כך לחלק את הרול לשניים, וכל חצי רול לחלק שוב ל 3-4 מנות לפי העדפה .
!מזל טוב, יש לך סושי

 

 

כמה רעיונות לגיוון הסושי

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: