print header

11 דרכים נהדרות ויעילות לקילוף וחיתוך פירות וירקות

לא פעם פעולת קילוף וחיתוך הירקות והפירות או הניסיון לפצח אגוזים מהווים עבורנו מטרד בזמן הבישול או יוצרים התעסקות ארוכה ומייגעת בה איננו מעוניינים. לכן ודאי תשמחו לשמוע שישנן דרכים פשוטות ומהירות שמובילות לאותה התוצאה, ולעתים אף לאחת יותר טובה. אתם מוזמנים להכיר את 11 שיטות הקילוף והחיתוך הנהדרות הבאות, כדי שתוכלו ליהנות מהמזונות האהובים עליכם ללא כל עכבות.

 

1. תפוז

הודות לדרך היעילה והמפתיעה הבאה, לא רק שמיץ התפוז לא יאיים בהכתמת בגדיכם, גם תוכלו לקחת את הפרי האהוב לכל מקום, כשהוא כבר פתוח ומוכן לאכילה.
 

2. פלפלים (גמבות)

השיטה הזו היא לדעתי אחת הדרכים המדליקות ביותר לחיתוך פלפל בעזרת פעולה פשוטה שמניבה תוצאה מרשימה. פשוט חתכו את החלק העליון והתחתון של הפלפל באמצעות סכין, העמידו את הפלפל ובצעו חתך אחד לאורכו כפי שניתן לראות בהדגמה. 
 

שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך פלפל

כעת, השכיבו את הפלפל על צדו, פתחו אותו דרך החתך שביצעתם והעבירו את הסכין בעדינות ובזהירות על תחתית הפלפל מצדו הפנימי, כך שתוכלו להוציא את זרעיו. נותרתם כעת עם פלפל נקי ומוכן, ותוכלו להמשיך ולחתוך אותו בכל צורה שבה תבחרו.
 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך פלפל

3. אגוזי לוז

לאחר שתתוודעו לדרך הקילוף הבאה לאגוזי הלוז, לא תרצו להשתמש יותר באף שיטה אחרת. הרתיחו 4 כוסות מים בסיר גדול, ולאחר הרתיחה הוסיפו 4 כפות אבקת סודה לשתייה.
שיטות לחיתוך פירות וירקות: הוספת סודה לשתייה לסיר

המתינו עד שהמים ירתחו ויבעבעו, והוסיפו 2 כוסות של אגוזי לוז. מאחר שהקצף ימשיך לגעוש, היו מוכנים עם קערה לצד הסיר שאליה תוכלו להעביר את הקצף אם הוא יתחיל לגלוש. יש לבשל את אגוזי הלוז במשך 4-3 דקות.

שיטות לחיתוך פירות וירקות: העברת אגוזי לוז לסיר

כעת סננו את המים החמים, העבירו את אגוזי הלוז לקערת מים קרים ותוכלו להסיר את הקליפה בקלות באמצעות שתי אצבעות בלבד. ייבשו את אגוזי הלוז היטב, ואם פעולת ההסרה עדיין תהייה מאתגרת, הרתיחו במשך 30 שניות נוספות.

שיטות לחיתוך פירות וירקות: קילוף פשוט של אגוזי לוז
 

4. תות

אם עד היום התרגלתם לנתק את העלים מהתות באמצעות האצבעות, תוכלו לשמור עליהן נקיות ולעשות את אותה הפעולה בקלות בעזרת קשית. מקמו את הקשית בתחתית התות ובמרכזו, ופשוט דחפו אותה פנימה לכיוון העלים, שישלפו בזריזות. 
 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: שליפת עלי התות בעזרת קשית

5. בצל

אם מאסתם בקילוף בצלים שגורם לעיניכם לדמוע, השרו את הבצלים במים רותחים במשך 3-2 דקות, או עד שהקליפות יתרככו. לאחר מכן, שטפו את הבצלים במים קרים, מה שימנע מהם מלהתבשל. 
 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: בצלים בקערת מים

חתכו את החלק העליון והתחתון של הבצל.

שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך החלק העליון של הבצל

בצעו חתך קל בשכבה העליונה של הקליפה, ותוכלו לפשוט אותה בקלות רבה. 

שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך בצד הבצל
שיטות לחיתוך פירות וירקות: הפרדת הקליפה מהבצל

6. פומלה

כדי לקלף פומלה בקלות וביעילות רבה תוך שמירה על הניקיון, כל שעליכם לעשות הוא לפרוס את קליפתה כפי שמוצג במדריך הבא: 
 

7. ג'ינג'ר

עקבו אחר הפעולות הפשוטות הבאות, ותיהנו מג'ינג'ר נטול קליפה במהירות מרבית! תחילה הסירו את החלקים הבולטים באמצעות סכין.

לאחר מכן, החזיקו את הג'ינג'ר ביד אחת, ובשנייה החזיקו כף והסירו את הקליפה בעזרתה.

הקלות שבה הקליפה תוסר תפתיע אתכם, ותוכלו ליהנות משורש נקי ומוכן לשימוש.

8. גזר

את הירק הזה כולנו יודעים כיצד לקלף, אבל רובנו לא עושים זאת כמו מקצוענים אמתיים. נסו לבצע את השיטה הבאה, ואין ספק שתרגישו כמו שפים אמיתיים בפעולה. השתמשו בקולפן שטוח, אשר יעניק לכם יציבות טובה ויאפשר תנועה מהירה. החזיקו את הגזר באלכסון וצמוד למשטח חיתוך, ובתנועות מהירות וזורמות העבירו את הקולפן מלמעלה למטה, תוך כדי שהיד שאוחזת בגזר מסובבת אותו עד שיישאר ללא קליפה כלל.
 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך מהיר של גזר

9. מנגו

תוכלו לקלף מנגו ללא סכין או אפילו כף בקלות בעזרת השיטה המפתיעה הבאה. לחצו על הכותרת או על התמונה כדי לצפות בסרטון שמסביר איך.
 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך מנגו עם כוס

10. קיווי 

כדי לקלף קיווי בקלות, כל שעליכם לעשות זה להצטייד בכוס זכוכית, בדיוק כמו בסרטון שבו צפיתם בסעיף הקודם. חצו את הקיווי לשני חצאים והפרידו את קליפת הקיווי מתוכן הפרי על ידי לחיצתו כנגד צדה של כוס הזכוכית. 
 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: חיתוך קיווי בעזרת כוס

11. אגוזי מלך

פיצוח האגוזים האלו הינה פעולה שעלולה לגרום לרבים לוותר על אכילתם, כך שאין ספק שתשמחו להכיר את השיטה הבאה. תחילה עליכם לאתר את שני חלקי האגוז אשר מופרדים באמצעות קו ברור וגלוי. 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: פתיחת אגוז קלה
לאחר מכן, יש להניח את האצבע והאגודל על אותו הקו, האחת מול השנייה, להניח את היד הפנויה לצדן של האצבעות שמונחות על האגוז ולהפעיל לחץ עד שהוא יפתח. פעולה זו לא צריכה לקחת יותר ממספר שניות. 
שיטות לחיתוך פירות וירקות: פתיחת אגוז קלה
מקור: רעות.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.