אצל רובנו, כדורי שוקולד הם אחד הקינוחים הראשונים שיצא לנו להרכיב בעצמנו בתור ילדים, בעיקר מפני שהם קלים במיוחד להכנה ולא דורשים אפייה. הגרסה היוקרתית יותר של כדורי השוקולד הקלאסיים והאהובים הם כמהוני השוקולד (טראפלים), שהם קינוח צרפתי עשיר שבדרך כלל מכיל חמאה ושמנת מתוקה, וזכה לשם זה בשל דמיונו החיצוני לפטריות הכמהין. המתכון הבא שלנו ייקח אתכם מהילדות הישראלית, דרך צרפת והישר אל ארה"ב עם גרסה מיוחדת לטראפלים בסגנון הקינוח האמריקאי המסורתי ״ס'מור״, שאותם ניתן להכין גם בגרסה טבעונית.
רכיבים למתכון לטראפלים שוקולדיים בסגנון אמריקאי מסורתי:
אופן הכנת המתכון לטראפלים שוקולדיים בסגנון אמריקאי מסורתי:
-
פוררו את הביסקוויטים דק והעבירו אותם אל קערת ערבוב בגודל בינוני. ודאו כי לא נותרו חתיכות גדולות מדי.
-
הוסיפו אל הקערה את שבבי השוקולד-צ'יפס, את ¼ כפית המלח וממרח המרשמלו וערבבו הכול עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הכינו כדורים קטנים מהתערובת, בקוטר של כ-½2 ס״מ כל אחד, והניחו אותם על נייר אפייה. בסיום, הכניסו את התבנית עם הכדורים להקפאה במשך 15 דקות.
-
שברו את 2 טבלאות השוקולד לחתיכות קטנות והמיסו אותן על ידי חימום במיקרוגל במשך כ-75 שניות או פחות. עצרו בכל 30 שניות את החימום כדי לבדוק את מצב השוקולד ולערבב אותו עד המסה מלאה.
-
הוציאו את התבנית עם הכדורים מההקפאה וטבלו כל אחד מהם היטב בשוקולד המומס עד לציפוי מושלם.
-
הניחו את הכדורים המצופים בחזרה בתבנית על גבי נייר אפייה וקשטו במעט מלח גס.
-
הכניסו לקירור עד להתקשות מלאה - הוציאו ואכלו בתאבון!