תפוזים, אגסים וחומץ תפוחים הם הבסיס להכנת המיץ המתקתק והטעים הזה, שתורם רבות לבריאות הכללית וגם מנקה את העורקים מכולסטרול. תוכלו לשתות בין 2 ל-3 כוסות מהמיץ הזה מדי יום, ומומלץ לשתות את הראשונה לפני ארוחת הבוקר.
-
תפוזים – תפוזים עשירים בוויטמין C, חומצה פולית והספרידין, המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בגוף. במחקר שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, נמצא כי שתיית מיץ תפוזים באופן יומיומי מסייעת להגביר את רמת הכולסטרול הטוב HDL בגוף, ובכך היא מפחיתה את היחסיות של הכולסטרול הרע בדם.
-
אגסים – רמות הפקטין הגבוהות שבאגסים הופכות אותם לנשק נהדר במלחמה בכולסטרול. זאת, כיוון שהוא "לוכד" את הכולסטרול הרע לפני שהוא נספג בדם ומסלק אותו מהגוף על מנת שלא יוכל להזיק לנו.
-
חומץ תפוחים – חומץ תפוחים מכיל חומצה אצטית, אשר מסייעת בהורדת רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם, שהם תרכובות אורגניות שמשתתפות במאגרי השומן בגופנו. כמו כן, החומץ גם נלחם באנזימים שאחראיים עלל התכווצות כלי הדם שלנו.
-
דבש – בנוסף להיותו תחליף בריא לסוכר, הדבש יכול גם לעזור לשלוט ברמות גבוהות של כולסטרול. במחקר שפורסם בשנת 2008 בירחון האמריקאי "מזון ומדע", נמצא כי צריכת דבש סייעה בהורדות רמות הכולסטרול הכללי בגוף, על ידי הפחתת כמויות גושי הכולסטרול בדם, הנקראים גם ליפופרוטאינים.
אופן הכנת המיץ תפוז אגס:
-
קלפו את התפוזים, חתכו אותם לחצאים והכניסו את הפלחים שלהם אל מסחטת מיצים קשים.
-
חתכו את האגסים לרבעים, והוסיפו אותם אל המסחטה. אין צורך לקלף את הקליפה.
-
לבסוף, הוסיפו את הדבש ואת חומץ התפוחים, ערבבו ושתו לרוויה.