אנשים רבים נהנים משתיית מיץ תפוחים מרענן, אך המשקה שלפניכם כולל גם מספר תוספות שהופכות אותו למשקה נהדר ומנצח במלחמה כנגד הכולסטרול הרע. במתכון הבא נעשה שימוש במסחטת פירות, אך אם אתם מעוניינים לשמר כמה שיותר מהסיבים התזונתיים שבתפוח, תוכלו גם להכין אותו בבלנדר וליהנות ממשקה במרקם של שייק. כדי ליהנות מיתרונותיו במלואם ניתן לשתות אותו פעמיים ביום, ולאחסן את השאריות במקרר עד ליומיים.
-
תפוחים – בזכות השילוב בין סיבים תזונתיים לבין פוליפנולים, מדובר בפרי שמועיל מאוד במלחמה בכולסטרול הרע. פוליפנול הוא שמן של תרכובות כימיות טבעיות המיוצרות על ידי פירות וצמחים שונים, שהוכח ביעילותו בהורדת רמות הכולסטרול הרע, וזאת בשעה שהסיבים התזונתיים מסייעים בספיחת הכולסטרול שנדבק אל העורקים ועוזרים להוציא אותו מהגוף. תוכלו ליהנות מהיתרונות הללו בשימוש בתפוחים אדומים וירוקים באותה המידה.
-
מלפפונים - מלפפונים עשירים בסטרולים צמחיים, תרכובות המסייעות בהפחתת רמות הכולסטרול LDL. כיוון שקיים דמיון בין הסטרולים לבין הכולסטרול והם למעשה "מחקים" אותו מבחינה מבנית, כאשר הם מצויים בגופנו הם דוחקים את הכולסטרול הרע ועל ידי כך הרמות שלו במעיים שלנו יורדות.
-
ג'ינג'ר – בנוסף לשלל היתרונות של שורש הג'ינג'ר בהורדת לחץ דם ושיכוך כאבים, הוא יכול לעזור מאוד גם בהורדת רמות הכולסטרול בגוף. זאת בזכות הכמות הגבוהה של נוגד החמצון ג'ינג'רול, אשר מפעיל אנזימים בגוף שמגבירים את השימוש של הגוף בכולסטרול, ועל ידי כך מפחיתים את הכמות שבזרם הדם.
-
לימונים – גם הלימונים עשירים בפוליפנולים, אך בנוסף גם בלימונויד, פיטוכימיקל שהוכח כמעכב התפתחות סוגי סרטן שונים ובמקביל גם כיעיל בהפחתת כולסטרול ובעל השפעה על תאי שומן בגוף.
אופן הכנת המשקה בריאות:
-
חתכו את התפוחים לרבעים והניחו אותם בתוך מסחטת מיצים קשים.
-
קלפו את המלפפון, חתכו אותו לחתיכות והוסיפו אל המסחטה. לאחר מכן הוסיפו גם את הג'ינג'ר.
-
סחטו חצי לימון והוסיפו את המיץ שלו אל המיץ שהכנתם.