print header

טייניטאפ: האתר החינוכי שיחליף לילדיכם את יוטיוב

בימינו קשה מאוד לעניין את הילדים בתחומים שלא כוללים מסך מחשב או טאבלט, ובעוד שיש לא מעט ביקורת להעביר על כך, אי אפשר להתווכח עם העובדה שזו המציאות העכשווית, ושהיא לא ממש הולכת להשתנות בעתיד הקרוב. אז במקום לראות רק את הצדדים השליליים שבדבריש אנשים שהופכים את העניין של הילדים במסכים ובטכנולוגיה ליתרון, ומשתמשים בו כדי להעביר מסרים ושיעורים חינוכיים בדרך מהנה ואינטראקטיבית. אחד הפרויקטים המרתקים והנהדרים בתחום הזה הוא אתר טייניטאפ, שמזכיר מאוד במבנה שלו את יוטיוב, ושכל אחד יכול להכין בו תכנים חינוכיים לילדים בכל גיל ובכל נושא. גם מי שלא מתכוון להשתמש בו כיוצר, יכול ליהנות משלל התכנים שקיימים בו בחינם ולסייע לילדיו ללמוד איתם, לא משנה מה גילם. המשיכו לקרוא וגלו איך להשתמש באתר לצורך לימוד הילדים או כיוצרים.

איך להשתמש בטייניטאפ ללימוד ילדים

לחצו כאן כדי להיכנס לאתר טייניטאפ. 

בגלילה מטה במסך הראשי תוכלו לראות אוסף עצום של משחקים לפי חלוקה לאוספים – בחירת העורכים, משחקים חדשים, מורים מוסמכים וכדומה.

בחלקו העליון של המסך תוכלו למצוא חלוקה לקטגוריות, בה ניתן לבחור נושא פרטני ללימוד ילדיכם, וכדי לצפות בכל הקטגוריות לחצו על All Categories ובחרו באחת מתוכן – תוכלו למצוא שם גם תכנים שקשורים לחגים ואף למיומנויות חברתיות.

בצדו הימני של התפריט העליון תוכלו לבחור גם את שכבת הגיל של ילדיכם (Ages) ואת השפה הרצויה לתרגול כדי למקד את סוג התרגילים המופיעים בפניכם - יש גם עברית.

 
איך להשתמש בטייניטאפ: קטגוריות

בנוסף, תוכלו פשוט לחפש את הנושא הרצוי בשורת החיפוש שמעל לקטגוריות.

שימו לב שחלק מהמשחקים שמופיעים באתר הם למעשה קורסים עם מספר יחידות – אם נשווה את זה ליוטיוב, זוהי רשימת השמעה. תוכלו לזהות את הקורסים האלה על ידי הכיתוב הירוק שתחתם, שמתאר כמה יחידות יש בקורס. 

איך להשתמש בטייניטאפ: קורס עם יחידות
לחצו על המשחק שתרצו להפעיל לילדיכם, והוא מיד ייחל. אם בחרתם בקורס, לחצו על Start או על אחד המשחקים של הקורס כדי להתחיל.
איך להשתמש בטייניטאפ: קורס
ברגע שהמשחק יסתיים, יתחיל המשחק הבא, כל עוד האפשרות "נגן חכם" מסומנת בצדו הימני של המסך - וכך ילדיכם יוכלו להמשיך ללמוד ולעבור ללא הרף בין משחק למשחק ברגע שיסיימו עם כל אחד מהם.
איך להשתמש בטייניטאפ: אפשרות נגן חכם
כאמור האתר בנוי בבסיסו בדיוק כמו יוטיוב, ולכן אם ילדיכם או אתם כבר משתמשים בפלטפורמה הזו, יהיה לכם קל מאוד להתמצא בו. כך למשל, מתחת למשחק הנוכחי יופיעו פרטי המשתמש שהעלה אותו, ותוכלו ללחוץ על המילה Follow שמופיעה לצד שמו כדי לעקוב אחריו ולקבל עדכונים בנוגע למשחקים חדשים שהעלה, או ללחוץ על שם המשתמש עצמו כדי להיכנס לעמוד שלו ולראות משחקים אחרים פרי יצירתו. תוכלו לראות גם בצד ימין רשימה של משחקים נוספים שקשורים לזה הנוכחי ברמתם ובהתאמתם לתלמיד.
איך להשתמש בטייניטאפ: פרטי משתמש

איך להשתמש בטייניטאפ ליצירת תכנים

לחצו כאן כדי להיכנס לאתר טייניטאפ. 

כל אחד יכול ליצור משחק חינוכי משלו באתר, וכדי להתחיל לעשות זאת, כל שעליכם לעשות זה ללחוץ על Create בחלקו העליון השמאלי של המסך, ובמסך הבא שייפתח יש ללחוץ על הריבוע הירוק הגדול שעליו רשום Create Game.

איך להשתמש בטייניטאפ: יצירת משחק

במסך שייפתח בפניכם תופיע מערכת פשוטה ליצירת משחק, שעובדת קצת כמו הכנת מצגת בפאוור פוינט.

בשורת הטקסט העליונה תוכלו לתת שם למשחק שלכם, ובצד שמאל תוכלו לראות מספר כלים שיעזרו לכם להכין את המשחק שלכם:

טייניטאפ: עיצוב עמוד – אפשרות זו תפתח בפניכם תפריט עם כל מה שתצטרכו כדי למלא את מסך המשחק שלכם – סגנון, צבעים, צורות וכדומה. תוכלו להגדיל ולהקטין רכיבים שונים על ידי לחיצה על החצים שמופיעים בחלקם העליון הימני, או לבצע עוד שלל פעולות כמו שכפול (Duplicate), היפוך (Flip) או מחיקה (Delete) על ידי לחיצה על שלוש הנקודות או כפתור העכבר הימני.

איך להשתמש בטייניטאפ: עיצוב עמוד
טייניטאפ: זכוכית מגדלת – אם לא מצאתם את התמונה שאתם מחפשים במסך הקודם, כאן תוכלו לחפש ברשת תמונה אחרת. רשמו בשורת החיפוש את התמונה שאותה אתם מחפשים, ושימו לב שמתחת לשורת החיפוש תוכלו לבחור גם Animation למציאת תמונה מונפשת, Clip Art למציאת ציורים ו-Line Art למציאת שרטוטים.
איך להשתמש בטייניטאפ: הוספת תמונה
טייניטאפ: תמונות – כפתור זה יאפשר לכם להעלות תמונה מהמחשב. תוכלו לגרור את התמונה ישירות לחלון שייפתח, או ללחוץ על Upload File כדי לבחור אותה מתוך התיקייה שבמחשב.
איך להשתמש בטייניטאפ: העלאת תמונה
טייניטאפ: אותיות – כפתור זה יאפשר לכם לכתוב טקסט, למשל את המשימה שהילד צריך לבצע. אם אתם רוצים לערוך את הטקסט בשנית אחרי שכבר הצבתם אותו במסך, לחצו עליו עם הכפתור הימני של העכבר ובחרו Edit Text.
איך להשתמש בטייניטאפ: הוספת טקסט

כעת עליכם "לתכנת" את המשחק, ואת זה תעשו על ידי לחיצה על Set Activity שמסומן בירוק בצד השמאלי של המסך, והאפשרויות שיופיעו בפניכם:

טייניטאפ: סימן שאלה – לחצו על אפשרות זו כדי לשאול שאלה. אחרי שתלחצו עליה תתבקשו להקליט את השאלה, למשל בדוגמה של המשחק שלנו – "איזה כפתור הוא אדום?". אם זו הפעם הראשונה שאתם מקליטים, אשרו את השימוש במיקרופון של המחשב כשהדפדפן יבקש מכם זאת. לאחר שהקלטתם את השאלה, סמנו צורה בעזרת העכבר סביב התשובה הנכונה – במקרה שלנו, הקפנו את הכפתור האדום בעיגול. שימו לב שאתם לא חייבים להיות מדויקים, כשהתוכנה תיתן לכם בסוף הסימון אפשרויות לצורות מדויקות יותר. לסיום לחצו על Done. תוכלו להמשיך להוסיף שאלות על ידי לחיצה על + Add Question.

איך להשתמש בטייניטאפ: הוספת שאלה
טיינטאפ: לוח צלילים – לחצו על אפשרות זו כדי להכין כפתור במשחק שלחיצה עליו תפיק צליל שתקליטו. סמנו את החלק במסך שברצונכם שייצר צליל בעת לחיצה עליו, ולאחר מכן על סימן הפלוס שמעל האזור שסימנתם. כעת תוכלו להקליט צליל משלכם, להוסיף תיאור קצר בטקסט (לא חובה) או לאפשר ללחיצה על הכפתור להעביר את המשתמש לחלק אחר במצגת.
איך להשתמש בטייניטאפ: הוספת צלילים
טייניטאפ: יצירת פאזל – לחצו על אפשרות זו כדי להכין פאזל מהמשחק שלכם. סמנו את הרכיב בתמונה שברצונכם להפוך לחלק בפאזל, ולאחר מכן לחצו על סימן הפלוס שמעליו כדי לשלוף אותו מהתמונה ולהציב אותו היכן שתרצו.
איך להשתמש בטייניטאפ: יצירת פאזל

טייניטאפ: ספר – כפתור זה יאפשר לכם להקליט את עצמכם אומרים דבר מה, למשל הקדמה למשחק. 

טייניטאפ: אות ומיקרופון – כפתור זה יאפשר לכם להציב על המסך שורת טקסט שבה צריך יהיה לכתוב תשובה. הקיפו את האזור שתרצו להפוך לשורת טקסט והקלידו את הטקסט שיהיה על הילד לרשום כדי לענות נכונה על השאלה. תוכלו גם להקליט טיפ או הוראה שתתלווה לשורת הטקסט הזו.

איך להשתמש בטייניטאפ: שדה כתיבה
אחרי שסיימתם להכין את העמוד הנוכחי במשחק, תוכלו ללחוץ על טייניטאפ: נגן כדי לבדוק שהכל עובד כמו שצריך. לאחר מכן ניתן להוסיף שקופית חדשה למשחק שלכם על ידי לחיצה על טייניטאפ: הוספת שקופית ועל Add Slide בתחתית החלון שייפתח.
איך להשתמש בטייניטאפ: הוספת שקופית
לסיום לחצו על Done בחלקו העליון הימני של המסך, והמשחק שלכם מוכן. בדף הבא תצטרכו לתת למשחק תיאור, לשייך אותו לקטגוריה, שכבת גיל ושפה ולהחליט האם להפוך אותו לפומבי (Public) או שיישאר אישי משלכם ועבור ילדיכם בלבד. לסיום לחצו על Publish כדי לפרסם את המשחק, או Save as draft כדי לשמור אותו כטיוטה.
איך להשתמש בטייניטאפ: פרסום משחק

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.