print header

אוסף כתבות מרתקות על המוח האנושי

בואו ונדבר רגע על המוח – כן, האיבר הזה שנמצא בקודקוד של כל אחד מאיתנו, זה ששולט על כמעט כל דבר שהגוף שלנו עושה וזה שבו טמונה התודעה שלנו יחד עם הידע, המחשבות, החלומות ועוד ועוד. אז לגבי המוח שלכם - תהיו כנים רגע ותגידו: האם אתם דואגים לו? האם אתם יודעים כיצד לחזק אותו ולשמור עליו לאורך זמן? האם אתם יודעים מה מזיק לו ומה עושה לו טוב? בין אם מצב מוחכם אכן מעסיק אתכם ובין אם זה לא ממש המצב – יש כמה דברים שכדאי לכם ללמוד על האיבר הזה. אספנו עבורכם 11 כתבות מרתקות שערכנו על המוח האנושי ויכולות לתת בידיכם מידע בעל חשיבות רבה לגביו...

כל פרקי הסדרה "המוח - מדריך למשתמש"

אמנם כשנולדנו, אף אחד לא בדיוק העניק לנו הוראות שימוש למוח שלנו, כמו כשאנחנו קונים מוצר חשמלי או מכשיר כלשהו לבית -בזכות הסדרה הנפלאה של כאן 11 "המוח – מדריך למשתמש" שיצרו אשת התקשורת רינת ספיבק וחוקר החשיבה היצירתית ד"ר אייל דורון, נוכל לקבל מידע מעמיק כיצד למעשה המוח שלנו עובד ומה אנו יכולים לעשות כדי לשמר ולשפר את יכולותיו. צפו ב-4 פרקי הסדרה המרתקים שקיבצנו עבורכם בכתבה הבאה.  

 

בחנו את עצמכם: איך המוח שלכם עובד?

לכל אחד מאיתנו יושבת בראש אותה מכונה מדהימה המתקראת מוח, אבל אצל כל אחד מאיתנו היא עובדת באופן קצת אחר ומצטיינת בצורה שונה. רוצים לדעת לאן המוח שלכם נוטה? מהו המקום הייחודי שלו, שבו כך סביר להניח, הוא מתעלה על מוחות אחרים? נסו את המבחן הפשוט הבא, שיחשוף בפניכם – באמצעות סדרה של 10 שאלות – איך המוח שלכם עובד ובמה בדיוק הוא מצטיין.

 

9 טיפים ושיטות לחיזוק התפקוד המוחי

רוצים לוודא שהמוח שלכם יוותר צלול, חד, ממוקד ואיתן למשך שנים רבות? הדבר החשוב ביותר לשם כך הוא לשמור עליו פעיל, לאתגר אותו, להכריח אותו לחשוב בדרכים שונות ולהיחשף למצבים ותחושות שטרם התנסה בהם. איך בדיוק אפשר להגיע למצב הזה? בכתבה הבאה תמצאו 9 טיפים ותרגילים מפתיעים ומומלצים במיוחד שבעזרתם תוכלו לעשות את כל זאת ועוד.  

 

16 מזונות ומאכלים שעוזרים לשמור על המוח

חשוב שתדעו שלא רק ה"מזון למוח" - כלומר כל מה שאנחנו מכניסים למוחנו דרך העיניים והאוזניים, בלמידה ובתרגול (כמו הטיפים והטריקים שאספנו בכתבה שבקישור מהסעיף הקודם) - הוא שמשנה, אלא גם מה שאנחנו מכניסים אליו דרך הפה, כלומר התזונה שלנו. בכתבה הבאה תמצאו רשימה של 16 מזונות שיכולים להעניק חיזוק משמעותי למוחכם בגלל הרכיבים הבריאים והמזינים שבהם, וכדאי מאוד שתכירו אותם.

 

מה קורה למוחנו כאשר אנחנו לוקחים תרופות

נטילת תרופות נראית לרבים מאיתנו כחלק שגרתי מהיומיום, או לפחות מהזמן שבו אנחנו מתמודדים עם מחלה או בעיה רפואית כלשהי. אך מלבד ההשפעה שיש להן על מצב הבריאות והמערכת החיסונית שלנו, האם אתם יודעים כיצד התרופות והכדורים שאתם לוקחים משפיעים על המוח ועל מערכת העצבים שלכם? זוהי שאלה מעניינת וחשובה, שאת התשובה עבורה עולם המדע מתחיל להבין בשנים האחרונות. צפו בסרטון הבא והבינו כיצד.

 

השפעת תלונות על המוח

מי מאיתנו לא מתלונן? אין ספק שכל אחד ואחד מכם מוצא את עצמו מדי פעם לפעם לא מרוצה ממשהו בנוגע לדברים מסוימים, יהיו אשר יהיו. אך אולי תתפלאו לשמוע שלהתלוננות חוזרת יש השפעות שליליות על המוח שלנו, כאלו שיכולות בקלות רבה למדי לגרום לכל אחד להפוך ל"מתלונן סדרתי". אז מה בעצם המדע אומר לגבי הקשר בין תלונות חוזרות ונשנות ובין תהליכים שקורים במוח? ומה בדיוק ניתן לעשות בנידון?

 

דרכים יעילות לפיתוח המוח והמחשבה אצל תינוקות וילדים

את המוח והמחשבה, זאת כדאי שכולנו ובמיוחד ההורים שבינינו נדע, מומלץ ונדרש לפתח כבר מהשלבים המוקדמים ביותר של הילדות. יש כמה וכמה גורמים המעצבים את התפתחות מוחם של ילדינו, כמו מזון, חוויות של שגרת החיים ועוד – ובזכות הכתבה הבאה תוכלו להיות מודעים לדרכים שבהן אתם יכולים לתרום לכך, לעורר את מחשבתם של ילדיכם ולעזור לחזק את יכולותיהם השכליות למען העתיד שלהן. 

 

כל מה שצריך לדעת על תופעת הערפול המוחי

האם גם אתם חשים לעיתים שהמוח שלכם פשוט נכבה מעצמו באמצע היום? דעו שזו אינה תופעה נדירה במיוחד, ואתם ממש לא היחידים שסובלים ממנה – קצב החיים המודרני המהיר, הלחץ הרב שאנחנו מפעילים על מחשבתנו ועוד גורמים נוספים, מובילים רבים לסבול מתופעה שידועה בעולם הרפואה כ"ערפול מוחי". מה בדיוק הגורמים שעומדים מאחוריה, מהם הם תסמיניה וכיצד אפשר לטפל ולהתגבר על התחושה הבלתי נעימה הזו? על כל זאת בכתבה הבאה.

 

כיצד סוכר משפיע על המוח?

בעבר סוכר לבן נראה לנו כמוצר תמים, רכיב שמוסיף מתיקות למזונות שלנו – אך בשנים האחרונות ישנם יותר ויותר מחקרים על כך שצריכת סוכר, ובייחוד בכמויות עודפות, עלולה לגרום להשמנה ונזקים בל ישוערו. אך לא רק לגופנו הסוכר מסוכן – אלא גם למוחנו, כשיש לו השפעה ממכרת שרק גורמת לנו לצרוך יותר ויותר ממנו. על האופן שבו הסוכר משפיע על המוח ומציב אותנו מול שלל סכנות אפשריות, תוכלו ללמוד מן הסרטון הבא.

 

אפליקציות לחיזוק המוח

לא רק תרגילים וטריקים שונים שאנחנו עושים על מוחנו יכולים לחזק אותו – בעידן של ימינו, עם הסמארטפונים ושאר המכשירים המשוכללים שמסביבנו, אנחנו יכולים לאמן את "הקופסה" הגדולה שבראשנו גם בעזרת אפליקציות מעוררות מחשבה שמפתחות את השכל ומאתגרות אותנו לחשוב, להתעמק, לתרגל ולאמץ את המוח. לפניכם 5 אפליקציות מעולות שעושות בדיוק את זה.

 

אתגר המוח: חידון טריוויה בזמן קצוב

רוצים לגרום לגלגלים בראש להסתובב ולהתמודד עם אתגר? אתם יכולים לנסות את הטריקים והתרגילים שהמלצנו לכם עליהם בשאר הכתבות באוסף זה, אך אם אתם רוצים לעשות זאת במהירות – אתם יכולים להיכנס לחידון הטריוויה הבא, "אתגר המוח" קראנו לו, כי הוא מוגבל בזמן קצוב, מציג בפניכם חידות מכל מיני תחומי ידע, וגורם לתאים האפורים שלכם לעבוד קשה!

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.