header

מתכון לעוגיות אוזני פיל קלאסיות

אוזני פיל הן מהעוגיות הוותיקות, הנפוצות והאהובות ביותר שיש - ולא בכדי, מדובר בתענוג מתוק שמשמח ילדים ומלווה בהנאה רבה כל קפה או תה על שולחן הבוגרים. רוצים להכין גרסה משובחת של הפינוק הזה בעצמכם? זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים! גלו את המתכון הקל והמהיר שלנו להכנת אוזני פיל קלאסיות וחמאתיות, שימלא את ביתכם בניחוחות נפלאים של אפייה.
זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות אוזני פיל קלאסיות מקור תמונה: tasty.co
רכיבים לעוגיות אוזני פיל:
בצק עלים - 1 דף (מופשר)
חמאה - 4 כפות (מומסת)
סוכר - 1 כוס (200 גרם)
אופן הכנת עוגיות אוזני פיל:
  1. הוציאו את בצק העלים מהעטיפה, הניחו אותו על משטח עבודה ורדדו אותו למלבן לא רחב מדי.
  2. בעזרת מברשת מרחו כחצי מכמות החמאה המומסת בצורה שווה על הבצק, פזרו עליו חצי מכמות הסוכר ורדדו אותו למלבן רחב תוך לחיצת הסוכר פנימה.
  3. הפכו את הבצק וחזרו שוב על סדר הפעולות עם יתר המרכיבים - מריחת חמאה, פיזור סוכר ורידוד קל.
  4. גלגלו את אחת הדפנות הקצרות של הבצק עד לנקודת האמצע (כמו שמגלגלים שטיח), לאחר מכן גלגלו את הדופן המקבילה לה, עד להיפגשות. בסיום, הכניסו את הבצק למקרר למשך 30 דקות.
  5. חממו תנור מראש ל-220 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  6. הוציאו את הבצק המגולגל מהמקרר, הניחו אותו על משטח העבודה כשהוא על צדו - כלומר כשחלק מגולגל אחד נשען על השני, וחתכו לעיגולים ברוחב של 1 ס"מ.
  7. הניחו את עיגולי הבצק על תבנית האפייה, במרחק של כ-5 ס"מ אחד מהשני. הכניסו לאפייה של כ-15 דקות. בתום הזמן הפכו את העוגיות ואז הכניסו שוב לתנור עד להתקרמלות הסוכר וקבלת גוון חום-זהוב.
  8. העבירו לצלחת הגשה ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.