header

מתכון לחצילים ממולאים בנוסח טורקי

במקרים רבים מנת הירקות על השולחן רחוקה מלהיות הדבר הכי מושך ומגרה מול העיניים שלנו, אך מנת החצילים הממולאים הזאת בהחלט יוצאת מגדר הרגיל, וגם יש לה טעם שאתם חייבים לנסות! לא רק שיש משהו מרשים מאוד בהגשת חצאי חצילים אפויים לשולחן האוכל, הריח שעולה מהמנה הזאת בזכות תיבול נפלא ברוח המטבח הטורקי הוא משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. אפשר להגיש אותה לצד טחינה ואורז או ליהנות ממנה כפי שהיא, אפשרות שוודאי תקסום במיוחד לאוהבי החצילים שבכם...

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לחצילים ממולאים בנוסח טורקי מקור תמונה: saveur.com
רכיבים למתכון לחצילים מומלאים בנוסח טורקי:
חצילים - 4 (בינוניים)
שמן זית - ¼2 כוסות (מחולקות)
בצלים לבנים - 2 (גדולים, פרוסים דק)
פלפל אדום מתוק - 1 (בינוני, קצוץ היטב)
שיני שום - 4 (כתושות)
כמון - ½1 כפיות
קינמון - ¼ כפית
פטרוזיליה - ¼ כוס ועוד קצת לקישוט (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לחצילים מומלאים בנוסח טורקי:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות ובינתיים שטפו את החצילים, חצו אותם לאורך והשתמשו בסכין חדה כי לחתוך את תוכם לאורך ב-3 חיתוכים עמוקים - היזהרו שלא לפגוע הקליפה החיצונית.
  2. רפדו רשת לתנור בנייר אפייה והניחו מעל את חצאי החצילים כשהצד החתוך כלפי מעלה. תבלו כל חצי במלח ופלפל לפי הטעם וצקו עליו כף או שתיים של שמן זית - רצוי לשפשף קלות פנימה כדי להספיג את השמן.
  3. הכניסו את הרשת לתנור ובשלו את החצילים עד שהם רכים ומבושלים עד לעומקו של כל חצי - 30-35 דקות.
  4. בזמן שהחצילים בתנור התחילו בהכנת המילוי על ידי חימום של כ-¼ כוס שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  5. אחרי שהשמן התחמם, הוסיפו את הבצלים ובשלו אותם תוך כדי ערבוב תדיר עד שהם רכים ומקורמלים קלות - 20-22 דקות.
  6. הוסיפו למחבת פלפל אדום, שום, כמון, פפריקה, קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו, כסו את המחבת ובשלו למשך כ-5 דקות עד שהפלפל מתרכך.
  7. בסיום הבישול, הסירו את המכסה, הוסיפו למחבת ¼ כוס פטרוזיליה, ערבבו והניחו בצד עד שהחצילים מוכנים.
  8. הוציאו את החצילים הרכים מהתנור ומעכו קלות את חלקם הפנימי כדי לייצר מקום למילוי. הכניסו לתוך כל חצי כ-½1 כפות של המילוי מהמחבת, כסו את החצילים בנייר אלומיניום והחזירו לתנור לאפייה נוספת של כ-20 דקות.
  9. בסיום האפייה הוציאו את החצילים המוכנים מהתנור, תנו להם להתקרר לטמפרטורת החדר, העבירו לכלי הגשה קשטו לפי הטעם בקצת פטרוזיליה וזלפו בנדיבות משמן הזית הנותר מעל כל חצי. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: