maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשפצלה עם גרעיני דלעת

בקרב יהודים יוצאי גרמניה ואוסטריה ("יקים") מנת השפצלה היא שם דבר – אטריות בצק מסורתיות וערבות לחך. אם גם אתם רוצים להכין את המנה הקלאסית והנהדרת הזו, אותה ניתן לאכול גם כמנה עיקרית וגם כתוספת, הכירו את המתכון הבא – שמשדרג את טעם השפצלה בעזרת שילוב גרעיני דלעת ושמן זרעי דלעת ליצירת בסיס לארוחה נהדרת.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לשפצלה עם גרעיני דלעת מקור תמונה: bon apetit
רכיבים לשפצלה גרעיני דלעת:
גרעיני דלעת - ½ כוס (טריים וקלופים)
קמח - 2 כוסות (מחולקות)
מלח - 1 כפית
מים - ¾ כוס + 2 כפות
ביצים - 2 (גדולות)
חמאה - ¼ כוס
אגוז מוסקט - קורט
חלמון ביצה - 1 (מביצה גדולה)
אופן הכנת השפצלה גרעיני דלעת:
  1. מעבד מזון טחנו היטב את גרעיני הדלעת עם ½ כוס קמח.
  2. הוסיפו פנימה את ½1 כוסות הקמח ואת המלח לאחר הטחינה הראשונית, והמשיכו לעבד הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הכניסו לתוך קערה גדולה את המים, הביצים, חלמון הביצה ואת שמן זרעי הדלעת, ערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב, לתערובת הקמח.
  4. הביאו סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה.
  5. השתמשו כעת במועך תפוחי אדמה מקצועי; קחו בעזרת כפית מקבץ אחד מתוך תערובת הקמח והביצים ודחסו לתוך מועך תפוחי האדמה. מעכו את התערובת שבמועך באיטיות אל תוך המים הרותחים, ונענעו את המועך היטב כדי לשחרר את כל התערובת לסיר. המשיכו לעשות זאת עד שכל התערובת תועבר במקבצים אל הסיר.
  6. ערבבו היטב את התערובת בסיר למניעת הידבקות, וחממו על להבה קטנה עד שהשפצלה מבושל היטב ורך, כ-2-3 דקות.
  7. השתמשו במקפה או בכף מחוררת גדולה כדי להעביר את השפצלה מהסיר למסננת; שטפו אותו היטב עם מים קרים.
  8. העבירו את השפצלה לקערה גדולה ותנו לו לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר עד לקירור.
  9. המיסו את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מזגו את החמאה המומסת על השפצלה, פזרו קורט אגוז מוסקט מלמעלה וערבבו עד שהכל מתחמם, במשך 2-3 דקות.
  10. תבלו במלח ופלפל, זלפו שמן זרעי חמניות מלמעלה והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: