header

מתכון לאטריות בטטה ברוטב סויה

מנות של נודלס ואטריות שונות הן חלק בלתי נפרד מהתפריט של מסעדות אסייתיות רבות, אך מתכון כמו זה שלפניכם כנראה יהיה לכם קשה מאוד למצוא, כי הוא בעצם מבוסס על בטטות! כל מה שצריך לעשות זה לחתוך את הירק האהוב הזה לרצועות דמויות נודלס, להכין תערובת רטבים שתכניס את בריחות של מטבחי אסיה לבית שלכם, וכבר עשיתם את רוב העבודה. התוספת הזאת ללא ספק תעשיר כל ארוחה מושקעת שאתם מכינים ותוסיף לשולחן שלכם הרבה ירקות וטעם נפלא.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לאטריות בטטה ברוטב סויה מקור תמונה: loveandoliveoil.com
רכיבים למתכון לאטריות בטטה ברוטב סויה:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות וחתוכות לרצועות דקות דמויות נודלס)
רוטב סויה כהה - 2 כפיות (אפשר להמיר ברוטב תמרי או רוטב סויה רגיל)
יין שאושינג - 1 כף (ניתן להמיר ביין אורז מסוג אחר או ביין שרי יבש)
שמן שומשום - 2 כפות
סוכר חום - 2 כפיות
רוטב סרירצ'ה - 1 כפית
קורנפלור - 1 כף
שמן צמחי - 1 כף
שיני שום - 2 (כתושות)
בצלים ירוקים - 2 (חתוכים לרצועות דקות דמויות גפרורים, להפריד בין החלקים הבהירים לירוקים)
גזר - 1 (קלוף וחתוך לרצועות דקות דמויות נודלס)
נבטי שעועית - כ-80 גרם
שומשום - לקישוט
אופן הכנת המתכון לאטריות בטטה ברוטב סויה:
  1. ערבבו בקערה קטנה את רטבי הסויה יחד עם היין, שמן השומשום, הסוכר ורוטב הסרירצ'ה.
  2. ערבבו בקערה גדולה נפרדת את אטריות הבטטה עם קורנפלור עד לציפוי אחיד.
  3. חממו כף שמן צמחי במחבת גדולה או ווק על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן חם מאוד, ואז הוסיפו את הבטטה והשום הכתוש. בשלו למשך 3-4 דקות וערבבו מדי פעם עד שהשום מפיץ ריח והבטטה מתחילה להשחים קלות.
  4. הוסיפו את תערובת הרטבים וכסו את המחבת לצורך בישול של 2-3 דקות - עד שהבטטה מתחילה קצת להתרכך אך היא עדיין אל דנטה.
  5. הוסיפו בצל ירוק, גזר ונבטי שעועית, ערבבו ובשלו למשך כדקה נוספת עד שכל הרכיבים מתרככים.
  6. כבו את האש, חלקו את המנה לקערות הגשה, קשטו כל אחת בשומשום לפי הטעם והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: