header

מתכון לפנקייקים מלוחים ונפלאים על בסיס כרוב

מי מאיתנו לא אוהב להתפנק בפנקייקים עגלגלים ושמנמנים? כנראה מעטים. היום נציג בפניכם גרסה מלוחה וטעימה שלהם, שכוללת 3 ירקות בריאים במיוחד שכדאי לכם לצרוך. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הנפלא והקליל הזה לפנקייקים על בסיס כרוב, שתוכלו להכין בקלות! כמובן שמצאנו גם תחליף טעים במיוחד וקל להכנה לרוטב המייפל שרבים מאיתנו נוהגים להעתיר על המנה הנפלאה הזו...

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייקים מלוחים ונפלאים על בסיס כרוב מקור תמונה: budgetbytes
רכיבים למתכון לפנקייק על בסיס כרוב:
ביצים - 2 (בגודל XL, או לחלופין 3 גדולות)
מים - ½ כוס
רוטב סויה - ½1 כפות
קמח - ¾ כוס (או 1 כוס, לפי הצורך)
כרוב - 4-5 כוסות (מגורד)
גזר - 1 (מגורד בחורים הגדולים של הפומפיה)
בצלים ירוקים - 5 (מחולקים וחתוכים לטבעות)
שמן - 2 כפות (לטיגון)
מיונז - ¼ כוס
אופן הכנת המתכון לפנקייק על בסיס כרוב:
  1. ערבבו בקערה גדולה את הביצים, המים, רוטב הסויה ושמן השומשום, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוסיפו את הקמח בפעימות של ¼ כוס, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת נהיית מעט סמיכה.
  3. הוסיפו לתערובת את הכרוב, הגזר והטבעות מ-3 בצלים ירוקים, והמשיכו לערבב עד שכל הירקות יכוסו בבלילה.
  4. חממו את השמן לטיגון במחבת על גבי להבה בינונית.
  5. טגנו על גבי המחבת פנקייקים גדולים שעשויים מהתערובת שהכנתם, בגודל הרצוי לכם, למשל בקוטר של 10 ס"מ ובעובי של 2 ס"מ. כסו את המחבת בעת הטיגון, על מנת לרכך את הכרוב החתוך, וחכו עד שהפנקייקים יקבלו גוון זהוב, למשך 3-5 דקות. לאחר מכן הפכו אותם והמשיכו לטגן לפי הצורך.
  6. העבירו את הפנקייקים לצלחת, ועטפו אותם בנייר אלומיניום לשמירה על החום.
  7. להכנת הרוטב, ערבבו בקערה קטנה את המיונז והסריראצ'ה עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. רגע לפני ההגשה, שפכו את הרוטב על גבי הפנקייקים שלכם, ופזרו מעל את גרגרי השומשום וטבעות הבצל הירוק שנותרו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.