header

מתכון לסלט קולסלאו

הקולסלאו הוא סלט הכרוב הפשוט והטעים, המשמש כתוספת למנה עיקרית על הצלחת, כשדרוג בתוך המבורגר או הפיתה ובעיקר כתוספת מרעננת כאשר עושים על האש. הוא מורכב בדרך כלל מכרוב לבן וגזר, ויש לו המון גרסאות: עם תפוחי עץ, אננס, כרוב בשני צבעים, חומץ, מייפל ועוד... אופן ההכנה שלו קל ופשוט, אחרי רק כמה דקות ומספר פעולות מתקבל סלט צבעוני וטעים, שאפשר לאכול ישר בסיום ההכנה, או להכניס למקרר לכמה שעות ולהניח לו לספוג טעמים ולהתרכך מעט.

חיתוך הירקות עבור סלט הקולסלאו בעזרת מנדולינה מומלץ מאוד, בצורה זו החיתוך נעשה דק ואחיד. חשוב מאוד לעשות זאת בזהירות ולהגן על האצבעות, תנועת הפריסה תהיה תמיד בתנועת הרחקה מהגוף (מהגוף החוצה) ולא להפך!

מתכון לקולסלאו: חיתוך כרוב במנדולינה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט קולסלאו קלאסי וטעים:

כרוב: אפשר להשתמש בכרוב לבן, סגול או לערבב את שניהם כמו במתכון. לגרר דק, לחתוך לרצועות בעזרת סכין או מנדולינה, לבחירתכם.

סוכר: לפי טעמכם האישי הפחיתו את כמויות הסוכר, או ההפך. להמתקה וקבלת טעם מיוחד אפשר להוסיף סילאן.

שומשום קלוי: השומשום אינו רכיב חובה, אך הוא מעניק טעם מיוחד לסלט. אפשר להוסיף גם כפית שמן שומשום.

שדרוג הטעם: אפשר להוסיף בוטנים, אגוזי מלך, קשיו, אפונה גרעיני תירס, עשבי תיבול קצוצים כמו נענע, כוסברה, שמיר, בצל ירוק קצוץ או שן שום.

מיץ לימון: את מיץ הלימון אפשר להמיר בחומץ רגיל או בלסמי.

הפיכת המתכון לחלבי: החליפו את המיונז ביוגורט.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קולסלאו
רכיבים לסלט קולסלאו:
כרוב - ½ כרוב (חתוך דק)
כרוב סגול - ¼ כרוב (חתוך דק)
גזר - 2 (2 קלופים)
בצל - ½ בצל (פרוס דק, לא חובה)
מיונז - 2-3 כפות
מיץ לימון - ½ לימון
סוכר - 1 כף
מלח - ½ כפית
שומשום קלוי - כף (לא חובה)
אופן הכנת סלט קולסלאו:
  1. חותכים את הכרוב הלבן והסגול לרצועות דקות.
  2. מעבירים את רצועות הכרוב למסננת גדולה, מתבלים במלח, מערבבים ומעסים היטב.
  3. שוטפים וסוחטים היטב בעזרת הידיים כדי שיצאו הנוזלים, מייבשים על מגבת או בעזרת מייבש חסה ומעבירים לקערה עמוקה.
  4. חותכים דק את הגזר והבצל, ומוסיפים לכרוב.
  5. שמים בקערית מיונז, מיץ לימון, מלח, פלפל, סוכר ושומשום, ומערבבים היטב.
  6. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. preperation
  7. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים. preperation
טיפ השף:
אפשר להפוך את הסלט לארוחה ולהוסיף קוביות חזה עוף או טופו צלויים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: