maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט קוסקוס חם עם אפונה וגבינת פטה

אם חשבתם שקוסקוס אוכלים רק עם מרק וקציצות, זאת עדות לכך שעוד לא טעמתם את המתכון הבא שמשלב קוסקוס עם אפונה ירוקה וגבינת פטה. שני המרכיבים הללו משדרגים את המנה והופכים אותה לארוחת צהריים חלבית, טעימה ומרעננת שתעניק לכל מי שיאכל אותה המון אנרגיה למשך היום. 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קוסקוס חם עם אפונה וגבינת פטה מקור תמונה: littlespicejar
רכיבים לסלט קוסקוס:
קוסקוס - 350 גרם (אינסטנט משקית)
מים - 2 כוסות (פושרים)
מלח - ½ כפית
שמן - ¼ כוס
אפונה - כ-3 כוסות (קפואה)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
גבינת פטה - ½ כוס (מגורדת)
אגוזי מלך - ½ כוס (או פקאנים קצוצים)
אופן הכנת הסלט קוסקוס:
  1. לקערה עמידה למיקרוגל עם מכסה, הכניסו את תכולת שקית הקוסקוס, הוסיפו מלח, שמן ומים וערבבו עם מזלג.
  2. כסו והכניסו למיקרוגל והפעילו על עוצמה מרבית למשך 2 דקות. לאחר מכן הוציאו ופתחו את המכסה בזהירות, ובעזרת המזלג החלו לגרד ולפורר את הקוסקוס הדבוק.
  3. כסו שוב והחזירו למיקרוגל לעוד 3 דקות נוספות, שלאחריהן חיזרו על הפעולה עם המזלג שוב.
  4. הרתיחו מים עם קורט מלח מעל להבה גבוהה, והכינו במקביל קערה עם מים קרים וקרח ליד.
  5. כעת בשלו את האפונה במים הרותחים במשך 1-2 דקות והוציאו אותה מהסיר בעזרת מסננת ישירות אל תוך המים הקפואים על מנת לעצור את הבישול שלהם.
  6. הוציאו את האפונה מהמים לאחר מספר רגעים והניחו בצד בכלי יבש.
  7. הכניסו את הקוסקוס אל קערה גדולה ומעליו פזרו את האפונה, גבינת הפטה, הפטרוזיליה והאגוזים. ערבבו היטב, טעמו ושפרו טעמים אם צריך.
  8. הגישו או הכניסו למקרר. תוכלו להגיש את המנה חמה לאחר חימום קל במיקרוגל או קרה ישירות מהמקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר