header

מתכון לקוגל אטריות מתוק

קוגל הוא אחד ממתכוני העדות הידועים והמבוקשים ביותר שיש, כשברבים מקהילות יהדות אשכנז נוהגים לאכול את הפשטידה המתוקה בשבת בבוקר ובאירועים מיוחדים. טעמו של הקוגל משתנה לפי ארץ מוצאם של אנשי הקהילה או האזור שממנו באו, ושני טעמיו העיקריים של המאפה הם חריף עדין או מתוק. מתכון הקוגל המתוק שלפניכם, קל להכנה ומרקמו רך ונימוח, ובנוסף המאפה הנהדר הזה טומן בחובו כמה הפתעות שמשביחות אותו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקוגל אטריות מתוק מקור תמונה: collectingmemoriess
רכיבים לציפוי:
פירורי לחם - 4 כפות
סוכר - 3 כפות
קינמון - 2 כפיות
רכיבים לקוגל המתוק:
אטריות - 500 גר'
חמאה - 4 כפות
גבינת קוטג' - 500 גר'
שמנת חמוצה - ½1 כוסות
חלב - ⅓ כוס
סוכר - 1 כוס
צימוקים - 1 כוס
אופן הכנת הציפוי:
  1. ערבבו בקערה קטנה את כל הרכיבים והניחו בצד עד לשימוש.
אופן הכנת הקוגל המתוק:
  1. בשלו את האטריות לפי המתכון הרשום בגב האריזה, והוסיפו מעט שמן למים הרותחים לפני הבישול. לאחר הבישול, שטפו את האטריות מתחת לזרם מים קרים למשך דקה, וסננו היטב.
  2. חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות, ושמנו קלות תבנית אפייה ריבועית עמוקה בגודל 25X25 ס"מ.
  3. הניחו סיר גדול על אש נמוכה, המיסו את החמאה וכבו את האש. הניחו לחמאה המומסת להתקרר מעט.
  4. בקערה נפרדת, ערבבו היטב ביצים, גבינת קוטג', שמנת חמוצה, חלב וסוכר.
  5. הוסיפו את האטריות והצימוקים לקערה, וערבבו היטב עד לאיחוד מלא של כל המרכיבים.
  6. צקו את התערובת לקערה המשומנת ופזרו מעל את הציפוי.
  7. הכניסו לתנור ואפו למשך כשעה. בדקו כעבור 45-50 דקות - אם המרכז מעט לח והקצוות חומים ומוצקים, ניתן להוציא את המאפה מהתנור.
  8. צננו כ-15 דקות לפני החיתוך והגישו חם או קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.