header

מתכון לסמסה – בצק אפוי ממולא בשר

קשה לסרב למאפה חמים שזה עתה יצא מהתנור, במיוחד אם יש לו מילוי מפתיע וטעים במיוחד. המתכון הבא לסמסה בוכרית מסורתית הוא בדיוק המאפה שאתם צריכים כדי לנשנש בארוחת הצהריים או הערב, או פשוט כדי להפתיע את האורחים שלכם עם מאכל טעים שכולם יתאהבו בו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסמסה – בצק אפוי ממולא בשר מקור תמונה: arbuz
רכיבים לבצק:
מים - ½1 כוסות (חמימים)
מלח - 1 כף
קמח לבן - 4 כוסות
שמרים יבשים - 1 כפית
סוכר - קמצוץ
שמן קנולה - 1 כוס (או סויה)
ביצה - 1
מים - 1 כף
שומשום - לזרייה (או קצח)
רכיבים למילוי והרכבת הסמסה:
בשר טלה - 650 גר' (טחון - ניתן להמיר בכמות שווה של בשר בקר)
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים)
מלח - 1 כף
גרגירי כמון - ½1 כפות (כתושים גס)
פלפל שחור - ½ כף
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את המים לקערה בינונית עם סוכר ושמרים וערבבו היטב. הוסיפו את המלח וערבבו שוב.
  2. הוסיפו לתערובת המים את הקמח וערבבו ליצירת בצק אחיד ומוצק (אם הוא נוזלי מדי, הוסיפו לבצק עד חצי כוס קמח נוספת).
אופן הכנת המילוי והרכבת הסמסה:
  1. הכניסו את הרכיבים (מלבד השמן) לקערה וערבבו היטב.
  2. רדדו את הבצק ליצירת יריעה מלבנית ארוכה ומרחו עליו את השמן.
  3. חתכו יריעות ארוכות בעובי ½7 ס"מ ואורך של 30 ס"מ.
  4. הניחו 1 כף גדושה בבשר על קצה של כל יריעה מלבנית וגלגלו אותה ליצירת משולש עם מספר שכבות של בצק (כפי שמוצג בתמונה). preperation מקור תמונה: arbuz
  5. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. הניחו על התבנית את המשולשים שיצרתם.
  6. ערבבו בצלוחית קטנה את הביצה עם כף מים ומרחו את התערובת בעזרת מברשת על הסמסות. פזרו מעל שומשום או קצח והכניסו לתנור למשך 30 דקות, או עד שהם ישחימו. הוציאו והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.