maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחזה עוף במרינדת לימון - פיקטה לימון

למנת העוף הטעימה וקלת ההכנה הזאת איש לא יוכל לסרב. חזה העוף המצופה בקמח ושמן זית, ולאחר מכן נצלה על מחבת שאליו מתלווה מרינדת לימון, שום ופטרוזיליה יכבוש את ליבו של כל מי שיטעם ממנו, כולל אתכם הבשלנים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחזה עוף במרינדת לימון - פיקטה לימון מקור תמונה: sodamndelish
רכיבים לפיקטה:
חזה עוף - 8 (חצאים גדולים)
שמן זית - ¼1 כוסות (240 מ''ל)
מיץ לימון - ⅔ כוס (סחוט טרי)
ציר עוף - ¼1 כוסות (מתכון לציר עוף, או ערבבו מים חמים עם 2 כפיות אבקת מרק עוף)
צלפים - ½ כוס (לא חובה)
פטרוזיליה - ⅔ כוס (טרייה, קצוצה)
קמח - בערך 1-2 כוסות (לציפוי העוף)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שום - 2 כפות (כתוש)
אופן הכנת הפיקטה:
  1. פזרו את הקמח בצלחת מעט עמוקה והניחו בצד.
  2. תבלו את חצאי חזה העוף עם מלח, פלפל ושום כתוש לפי טעמכם.
  3. במחבת גדולה צקו כ-¾ כוס שמן זית וחממו על חום בינוני-גבוה.
  4. בעוד השמן מתחמם, קמחו כל חצי חזה עוף בקמח משני הצדדים, נערו את עודפי הקמח והניחו בצד.
  5. הניחו 4 חצאי חזה עוף במחבת, טגנו כ-3-4 דקות עד להשחמה קלה והפכו לצד שני. טגנו עוד כ- 2-3 דקות והוציאו לצלחת נפרדת.
  6. הוסיפו עוד כ-¼ כוס שמן למחבת וחיזרו על הפעולה עם ארבעת חזות העוף הנותרים. לבסוף הסירו את המחבת ממקור החום.
  7. הוסיפו למחבת מיץ לימון, ציר עוף וצלפים (אם תרצו), החזירו לכיריים והביאו לרתיחה.
  8. ערבבו את הרוטב לעתים קרובות, טעמו ותבלו עם פלפל שחור, מלח ושום לפי הטעם.
  9. הוסיפו את יתרת השמן (אין לוותר על שלב זה) ואת חצאי חזה העוף, בשלו על חום בינוני-נמוך כ-5 דקות נוספות, פזרו פטרוזיליה והגישו חם לצד פסטה או לחם טרי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: